I els funcionaris de Brussel·les?

Redacció Catalunyapress

El Govern Rajoy ha decidit no duplicar funcions entre Estat i autonomies. Lloable propòsit, viu Déu! que dirien Don Hernán Cortés Monroy Pizarro Altamirano i fins a Don Alvar Núñez Cabeza de Vaca, immortals conqueridors d'un imperi on no es posava el sol i en el qual ara sobren funcionaris perquè com hem escrit es dupliquen funcions. I com és així, i jo m'ho crec, suposo que les que sobren són les que realitzen els treballadors que han contractat les autonomies, i no els que tenen plaça a Madrid.

I com suposar és fàcil, puc arribar a imaginar-me un cruel enfrontament amb denúncia davant el Constitucional entre la Generalitat i la Moncloa, per donar un exemple que serveixi per posar-nos en situació. Cal carregar-se les mal "anomenades ambaixades", el Sindic de Greuges i el Tribunal de Comptes per començar i després el Cafè Soley i el Ron Pujol, perquè els catalans no puguem gaudir del nostre "honorable" de cada matí que és l'única cosa que ens queda per pujar l'ànim. I així fins que el sol entri per Galícia, comunitat de govern popular, i no per Balears que és geogràficament territori de parla catalana.
O sigui, que el que se'ns ve al damunt és el segon capítol de la comèdia en tres actes titulat "Desmuntant l'estat autonòmic" que en la seva versió anglesa tindria la traducció lliure de "The autonomies and the mother that bore" més o menys. I és que els funcionaris catalans, els gallecs i fins als andaluzos són "molts dolents" i perversos, que com saben que els de Madrid també fan el mateix treball, s'escaqueguen d'anar a l'oficina perquè saben que el seu ja ho ha fet un altre a cinc-cents quilòmetres de distància.
Però com aquest periodista sempre està amb "els seus" encara que es llençim pel barranc, apel·lo a la decisió del Consell de Ministres i els faig als de Madrid la següent pregunta. Escoltin i per què no qüestionen davant la Troica el nombre de funcionaris que hi ha a Brussel·les, a Estrasburg i fins a la seu de la CEE a Madrid? No estalviaríem molts diners prescindint d'uns quants centenars d'aquests senyors perquè la seva labor ja la fan en les administracions estatals, autonòmiques i fins a municipals en cada estat membre....? A què no s'atreveixen.....?

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH