Cap a l'eradicació de les clàusules sòl

Redacció Catalunyapress

Després de la sentència del Tribunal Suprem contra les clàusules sòl (els topalls aplicats als interessos hipotecaris per evitar que es redueixin a partir d'un límit encara que baixi l'euribor), calia donar una resposta ràpida per ajudar els tres milions d'afectats per aquesta eina financera utilitzada per bona part dels bancs espanyols.

Així ho hem entès a Convergència i Unió i per aquest motiu vaig defensar una moció al Senat perquè el govern del PP sol?liciti al Banc d'Espanya una fórmula per als afectats sense que hagin de passar pels jutjats.

En concret, el que hem demanat des de CiU -i que finalment ha estat aprovat- és que les clàusules sòl considerades abusives per l'absència d'informació prèvia siguin considerades nul?les i es deixin d'aplicar sense haver de passar pels lents i carregosos tràmits judicials.

Si bé el text finalment aprovat no és el que més ens hauria agradat, s'ha de reconèixer que es tracta d'un notable avenç per l'eliminació de les clàusules sòl en els crèdits hipotecaris de totes les entitats bancàries i no només en les que fixava el Tribunal Suprem, que eren BBVA, Cajamar i Caixa Nova Galicia.

Aquesta mesura suposarà un estalvi mitjà d'entre els 80 i els 300 euros, la qual cosa ajudarà com a mínim a evitar alguns desnonaments. No podem oblidar que, al cap i a la fi, l'acció dels polítics només té sentit quan es pensa en les persones com els receptors finals de les seves decisions i de les seves iniciatives.

Per aquesta raó, amb aquesta proposta de CiU aprovada per una amplíssima majoria al Senat, aconseguirem ajudar els que han patit pràctiques abusives bancàries en aquest terreny, tal com ha dictaminat el Tribunal Suprem.

Només és un pas, però en la bona direcció: mirar de facilitar el dia a dia de les persones i lluitar per la defensa dels seus interessos.

Eva Parera, membre de la permanent d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Senat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH