Aquest és el llistat d'organismes que el Govern suprimirà, fusionarà o integrarà en altres

|

Saénz Santamaría

El Govern ha elaborat un llistat dels ens i organismes públics existents en l'Administració General de l'Estat que va a suprimir, fusionar o  integrar en òrgans ja existents. Per a això, ha valorant "si es compleixen els criteris que haurien de justificar la seva existència individualitzada" i, per tant, dotats d'autonomia per realitzar l'activitat que tenen encomanada.
 

Aquesta enumeració d'organismes es recull en l'informe sobre la reforma de les Administracions Públiques que el Govern portarà aquest divendres al Consell de Ministres. La pròpia vicepresidenta Sáenz de Santamaría, ja ha avançat aquest dijous que abordaran la reforma de 57 organismes públics i proposaran la supressió de "fins a 90 observatoris" autonòmics i estatals.

En concret, l'Executiu de Mariano Rajoy planteja les següents mesures en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat (AGE):
- Organismes Autònoms que se suprimeixen, integrant-se els seus mitjans en l'organització ministerial corresponent, que assumeix les funcions que tenen atribuïts: Cria Caballar de les Forces Armades i Consell de la Joventut d'Espanya.
- Organismes Autònoms que es fusionen i integren en altres existents, amb finalitats més generals i que aporten major volum de recursos i activitat: Canal d'Experiències Hidrodinàmiques del Pardo (s'integra en l'INTA); Servei Militar de Construccions (s'integra en l'INVIED); i Institut Nacional del Consum (s'integra en l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició).
- Organisme Autònom que assumeix les funcions i mitjans d'un Centre directiu adscrit fins al moment a l'organització ministerial. Institut de la Dona, que assumeix les funcions de la Direcció general d'Igualtat d'Oportunitats.
- Entitats Gestores i Serveis Comuns de la Seguretat Social que es fusionen en una única Entitat: Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), Institut Social de la Marina (ISM) i Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS).
- Supressió de les Entitats mancomunades de les Mútues d'Accidents de Treball i Malalties Professionals.
- Consorcis que se suprimeixen: Consorci Solar Decathlon; Consorci per a la Construcció de l'Auditori de Màlaga; Consorci Institut d'Investigació sobre Canvi Climàtic de Saragossa (I2C2); unificació dels 8 Consorcis Centres d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) en una sola persona jurídica i centralització de la gestió econòmic-administrativa, per prioritzar i optimitzar la inversió en investigació.
- Fundacions que se suprimeixen, integrant-se els seus mitjans en l'Organització ministerial, en altres Ens públics o en altres Fundacions: F. Col·legis Majors MAEC-AECID, s'integra en la Fundació EOI; F. Iberoamericana per al Foment de la Cultura i Ciències del Mar (FOMAR), s'extingeix i liquida; F. AENA, s'integra amb la F. Ferrocarrils Espanyols en la nova Fundació del Transport; F. General de la UNED, s'integra en la UNED; F. per a la Projecció Internacional de les Universitats Espanyoles (Universidad.es), s'integra en l'Organisme Autònom Programes Educatius Europeus; Fundació Taller Juan José, s'extingeix i liquida; F. Centre Nacional del Vidre, la seva gestió és assumida per la Fundació EOI, en els termes que es precisin; F. Centre d'Estudis Econòmics i Comercials (CECO), s'integra en ICEX; F. Centre Nacional de Referència d'Aplicació de les Tecnologies de la Informació (CENATIC), s'integra en l'Ens Públic Red.es; F. Ciutat de l'Energia (CIUDEN), s'integra parcialment en l'IDAE, excepte les activdades museístiques; F. Espanyola per a la Innovació de l'Artesania, s'integra en la Fundació EOI; F. Desenvolupament de la Formació a les Zones Mineres del Carbó (FUNDESFOR); F. Observatori Español d'Aqüicultura (OESA), s'integra en la Fundació Biodiversitat o en l'organització empresarial; i F. ENRESA, s'integra en la societat mercantil ENRESA.
- Fundacions que deixen de tenir la consideració de fundacions públiques: F. d'Aeronàutica i Astronáutica Espanyoles, F. Museu do Mar de Galícia, i F. Canària Ports de Las Palmas.
- Fundació que canvia de Ministeri d'Adscripció i, si escau, de protectorat: F. Víctimes del Terrorisme passa al Ministeri de l'Interior.
- Fundació que es convertiria en organisme públic per fer efectiva la participació i integració dels mitjans disponibles que les CC.AA. tenen en la mateixa matèria: Fundació Agencia Nacional de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA).
- Entitat Pública que se suprimeix, integrant-se els seus mitjans en l'Organització ministerial, que assumeix les funcions públiques que pogués desenvolupar: Gerència del Sector de la Construcció Naval.
- Societats Mercantils que s'extingeixen. A més de les afectades per l'Acord de Consell de Ministres referit anteriorment, es planteja l'extinció de la Societat Logística i Transport Ferroviari, S.A. (LTF); la Societat d'Estiba i Desestiba del Port de la Gomera, la Societat d'Estiba i Desestiba del Port de l'Estaca, del Ferro; Societat Mercantil Programes i Explotacions de Radiodifusió, S.A. (PROERSA); i la Societat Mercantil L'Almoraima, S.A.
- Organismes Autònoms i Agències Estatals que integren els seus serveis comuns:
i. Activitats Formatives: Centre d'Estudis Jurídics (CEJ), Institut d'Estudis Fiscals (IEF), Institut Nacional d'Administració Pública (INAP) i Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals (CEPCO).
ii. Activitats d'Investigació: Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC); Centre d'Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT); Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària i Alimentària (INIA); Institut d'Estudis Oceanogràfics (IEO); Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME); Institut de Salut Carlos III; i Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH