El PP continua donant l'esquena als ciutadans

Redacció Catalunyapress

El govern del PP hauria d'assumir d'una vegada que totes les administracions són Estat i que, per tant, totes haurien de tenir les mateixes obligacions, però també els mateixos drets. Però el PP segueix negant-se a considerar-ho així. Ho hem vist a l'hora d'aplicar la flexibilització del dèficit que Europa ha donat a l'Estat i que no ha estat traslladat a les comunitats autònomes, i ho vam tornar a veure ahir mateix en no revertir a les comunitats autònomes l'increment d'impostos que ha aplicat el govern espanyol.

Per això, des de CiU vam instar el govern de Mariano Rajoy a rectificar. Però no va fer-ne cap cas. No va voler ni a sentir parlar, de la presentació d'una proposició de llei per garantir la participació efectiva de les comunitats autònomes en l'increment de recaptació obtinguda pel govern central a partir de la pujada de l'IVA i dels impostos especials, així com dels generats per nous impostos aplicats a loteries i apostes.

Amb aquesta iniciativa, CiU volia pal?liar l'ofec financer de les comunitats autònomes. Ningú no pot discutir a hores d'ara que totes les administracions estan compromeses amb la reducció del dèficit. Per això és injust que no totes disposin dels mateixos mecanismes per complir-ho. No té cap lògica que mentre el govern de l'Estat apuja impostos per evitar un dèficit desbocat, a les comunitats autònomes no se'ns donin alternatives per reduir el dèficit, la qual cosa ens posa en una situació d'insostenible d'asfíxia financera. Aquest ofec quedaria esmorteït amb la llei que CiU proposa, que garantiria la transferència d'aquest augment de recaptació a les comunitats autònomes i que beneficiaria tots els ciutadans, el criteri que hauria de motivar qualsevol govern sigui del color que sigui.

Des de CiU continuarem defensant que cal distribuir adequadament els esforços en la reducció de la despesa i els recursos destinats a incrementar els ingressos entre l'administració central, l'autonòmica i la local. Mentrestant el PP segueix demostrant que governa d'esquena als ciutadans.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH