Hisenda confirma que l'error amb la infanta es deu a un DNI que coincideix amb el seu

|

Infanta Cristina

El ministeri d'Hisenda ha fet públic un comunicat en el qual assegura que "l'error en la imputació de transmissions d'immobles a la Infanta Cristina és conseqüència que la informació rebuda per l'Agència Tributària figura atribuïda a un DNI que coincideix amb el seu".

Així mateix, explica que l'Agència no va comprovar ni va verificar les dades que va remetre al Jutge perquè no podia fer-ho en tractar-se d'una sol·licitud d'informació. A més, subratlla que "la informació correspon a exercicis prescrits respecte dels quals no existeix possibilitat legal de fer cap tipus de comprovació en via administrativa".

REVISIÓ FONTS D'INFORMACIÓ

Hisenda afirma que l'Agència Tributària té el màxim interès per a què errors com aquest no tornin a produir-se pel que, a aquests efectes, va a iniciar un procés de revisió d'algunes fonts d'informació.

En tot cas, ressalta que la informació que s'utilitza per a l'assistència als contribuents (per exemple, esborranys de Renda) té el màxim nivell de qualitat posat que és objecte de successius contrastos i depuracions.

El ministeri que dirigeix Cristobal Montoro explica que les dades que l'Agència Tributària va remetre al Jutge Castro són els que figuren en les seves bases de dades, que són proporcionats per tercers, i es van enviar en resposta a la petició rebuda el 31 de maig.

Afegeix que aquestes peticions d'informació de Jutjats i Tribunals són habituals i l'Agència Tributària té obligació d'emplenar-les en virtut del deure col·laboració establert en l'article 17 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, sent el seu objecte posar a la disposició de la Justícia les dades que li consten per a la seva ulterior comprovació i valoració.

Insisteix que en resposta a aquestes peticions es remet un volum d'informació ingent que, en ocasions, afecta a milers de dades, a diversos anys i que és sol·licitada per ser remesa en terminis molt breus. Per donar idea del volum d'informació que maneja l'Agència Tributària, recorda que "anualment es reben i processen més de mil milions de dades que cal imputar als contribuents".

Finalment, diu que l'Agència Tributària segueix prestant al Jutge l'auxili judicial pel qual té designats a dos funcionaris, i en ell es podran aclarir tots els extrems que el Jutge consideri necessari aclarir, a més de que en dates properes remetrà els informes sol·licitats i encara pendents de remissió.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH