José Bretón: "Jo no he matat als meus fills, els estimo amb bogeria"

|

Bretón

José Bretón ha insistit davant el jurat aquest dimarts que no ha matat als seus fills, Ruth i José, ha assegurat que els estima "amb bogeria" i que "ara mateix" ell no té vida, al mateix temps que lamenta que no hagi pogut fer "mai res" per buscar als seus fills per estar a la presó des del 21 d'octubre de 2011, encara que "si estigués en llibertat faria el possible", segons ha defensat l'acusat d'assassinar-los, qui postil·la que li interessa "saber on estan" els seus petits.

La declaració s'ha prologant durant quatre hores en l'Audiència Provincial i amb un sol recés i en la mateixa l'acusat s'ha dirigit en nombroses ocasions als membres del jurat, motiu pel qual el magistrat president del tribunal, Pedro Vetlla, li ha hagut d'interrompre i demanar-li que no seguís com si fos un advocat explicant fets. Les paraules més repetides per Bretón han estat és "completament fals" en cadascuna de les preguntes que li feien sobre l'acusació d'haver assassinat als seus fills i com va idear el pla.

Fins i tot, en un moment ha fet un amago de començar a plorar, però en uns segons amb gest tranquil i seriós i mirant directament als membres del jurat, Bretón els ha assegurat que els seus fills no li temen, sinó que els estima "amb bogeria" i tenir-los era la "major alegria" de la seva vida, segons ha contestat a les preguntes de la fiscal, María dels Ángeles Rojas.

Sobre aquest tema, Bretón, en tot moment ferm i responent a tot, diu que és "un pare bo que vol als seus nens", als quals intenta "inculcar-li uns valors que mai" li han recriminat, segons ha declarat, per afegir que "mai" ha rebut "un retret" de com els cuidava. "M'ha tocat la labor de pare i la vaig a defensar sempre", ha subratllat.

A més, assenyala que "és completament fals" que li subministrés als seus fills per suposadament matar-los les pastilles que li va receptar un metge i que les les va tirar a les escombraries, encara que en la fase d'instrucció va dir el contrari, precisant-ho la fiscal al jutge, que ha pres nota, al que ha afegit de nou que "és completament fals" que cremés als seus fills en la foguera.

Bretón també manifesta que va demanar a la seva família que "inverteixin tot el capital en mitjans privats per buscar als nens", però, segons critica, la Policia "sempre" li ha dit que "no intervinguin" en la investigació, una resposta amb la qual diu no quedar-se "tranquil", al que afegeix que un amic "per compte seu va agafar la seva arma reglamentària i va anar a campaments de romanesos a buscar als nens".

LES GARRAFES DE GASOLINA

En aquest sentit, l'acusat ha admès que el dia 7 d'octubre va treure "tots els diners" del compte perquè havia de pagar-li a la seva germana un deute i en el seu viatge d'Huelva a Còrdova portava en el cotxe garrafes de gasolina amb uns 30 litres que havia comprat abans per al viatge, encara que minuts després ha dit que anaven buides, al mateix temps que al jutge li ha estranyat la conducta de no parar en una gasolinera, perquè diu Bretón que li surt "més econòmic" amb les garrafes.

A preguntes de la fiscal, Bretón reitera que "és completament fals" que preparés dies abans el lloc en la finca per matar-los i el dia dels fets "és fals" que agafés el cotxe de la seva germana per anar a la finca, si bé ha caigut en contradiccions sobre les cites amb la seva germana, recordant-li a més el Ministeri Públic la localització de trucades per repetidors.

A més, comenta que va estar a casa dels seus pares abans d'anar a la finca "no més de 15 o 20 minutos", però segons les càmeres va estar quatre minuts, ha recordat la fiscal, al mateix temps que Bretón ha explicat que els nens es van quedar dormits en el cotxe.

Durant la seva estada en la parcel·la, diu que va estar cremant borses amb objectes d'una neteja i creu que va cremar anotacions de la seva exdona. Quant a les restes, precisa que en la mateixa foguera ja s'havien cremat en unes altres ocasionis "caps de carner", però que el 8 d'octubre "no" va cremar cap animal, ha defensat, per indicar que no creu que la foguera estigués encesa més de 15 minuts. Sobre la columna de fum detectada per l'Infoca diu que la va veure i "venia de darrere" de la seva finca, per la qual cosa "és completament fals" que la mateixa sortís de la seva candela després d'aixecar la pira.

Posteriorment, diu que va estar a la casa ordenant "coses" i sobre les 17,30 hores va abandonar la finca ja amb la candela "apagada" i suposadament es va dirigir a la Ciutat dels Nens amb els seus fills, que caminaven cap al mateix agarrats de la mà i altres vegades "separats" i ell a una distància de "15 o 20 metres", alguna cosa qüestionat per la fiscal. Una vegada al Parc Cruz Conde, "s'entremesclen amb un grup de persones", ell diu que se senti en una barra, però el grup "va seguir avançant" i els va perdre de vista "un instant, vuit segons", i a partir d'aquí comença a buscar als seus fills, però sense resultats.

DIU QUE "MAI" HA ODIAT A LA SEVA DONA

Després d'acudir amb els agents a la finca i veure la foguera, Bretón diu que "és completament fals" que els agents intentessin que confessés i digués què és el que havia fet amb els seus fills, al que ha agregat que "tant de bo pogués saber on estan els meus fills", ja que "l'únic sofriment que estic tenint és no poder compartir temps amb els meus nens", i assegura que "mai" ha odiat a la seva dona.

Sobre aquest tema, ha subratllat que "mai" va pensar a separar-se d'ella i no imaginava que fora a separar-se ella d'ell, doncs, era "la persona en la qual més confio, però després m'ha demostrat que no podia confiar en ella", al que ha agregat que ella va ser la que va decidir que tinguessin els fills. També ha comentat que va anar al psicòleg perquè té "manies, però no impliquen coses negatives".

Després de ser preguntat per l'acusació pel fet que Bretón pensi que els nens anaven a aparèixer en la finca si s'havien perdut al parc, l'acusat ha respost que "les persones que saben on estan els meus nens ho poden contestar".

Sobre la foguera, ha insistit que era "rodona, per res rectangular" i aclareix que la informació sobre els medicaments la hi ha donat ell a la Policia. Qüestionat sobre una carta que apareix en la finca sobre l'estat en el qual es trobava el seu fill aquest cap de setmana, Bretón al·lega que "qui l'hagi posat aquí ho sap perfectament" i diu que no té una explicació per a la mateixa.

Així mateix, ha declarat que ell no té "cap intenció" de preparar un mausoleu en la finca i això no l'hi havia dit a Ruth, segons ha defensat, per destacar que les trucades que va fer a Ruth el dia dels fets eren per comunicar-li que "els nens l'estaven passant ben i estaven gaudint", al mateix temps que assevera que "mai" ha esborrat trucades del telèfon.

ELS ANIMALS DE LA FOGUERA

Quant a l'interrogatori de la defensa, Bretón ha descrit les robes que portaven els seus fills, en les quals no hi havia sivelles metàl·liques ni botons, segons sí es recull en un informe pericial sobre la foguera, per la qual cosa qüestiona la procedència del botó de la foguera, que van moure els agents amb "els peus i pals", ha declarat, per precisar que en la mateixa va observar "tizones" i la forense deia que eren "animals o petits rosegadors".

A més, afirma que és "completament fals" que li digués al cosí de Ruth Juan David que els nens "estaven morts", al que afegeix que "Ruth vingui o deixi venir m'és indiferent, però si facilita que apareixen els nens benvinguda siguin". També s'ha referit al comissari Serafín Castro del que ha dit que li "oferia falsificar informes o buscar un avió privat per sortir de Còrdova amb la seva família" per buscar als seus fills.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH