El sector TIC de Catalunya avalua la seva competitivitat amb un 7.2

|

Les societats mercantils creades al febrer augmenten un 3,7%

El Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2013 és una anàlisi qualitativa i quantitativa de la situació del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació a Catalunya publicada per CTecno, entitat que agrupa més de 200 socis i més de 30 empreses del sector TIC de Barcelona i Catalunya i que avui també celebra el seu desè aniversari.

El sector tecnològic català, que aplega al voltant de les 11.323 empreses (2012), suposa poc més d'un 20% del sector a l'àmbit espanyol i va tenir un volum de facturació el 2011 proper als 16.400 M d'euros, mostra signes de recuperació de la crisi econòmica general respecte l'edició del Baròmetre de 2012. Així,malgrat que la facturació del sector ha baixat respecte a situacions anteriors a la crisi econòmica, el nombre d'empreses presents al sector ha crescut durant aquest període així com al llarg de 2012, mentre que l'ocupació es troba avui en xifres similars a l'inici de la crisi segons les dades de l'EPA.

L'anàlisi de l'internacionalització és la qüestió més aprofundida d'aquesta edició del Baròmetre, que conclou que ja són el 55% de les empreses del sector les que han optat per sortir a mercats exteriors. I aquest 55% d'empreses internacionalitzades (un 8% més que les empreses internacionalitzades el 2011) tenen percentatges d'increment de facturació (58% front el 41%), de clients (51% front el 38%) i de persones ocupades (un 44% front un 32%) sensiblement majors que les no internacionalitzades.

Pel què fa a la inversió en recerca s'observa, malgrat la crisi, un canvi de perspectiva, passant d'un 26% d'empreses que l'anaven a incrementar el 2011 a un 34% les que l'incrementaran en 2013.De les que pensaven incrementar la inversió en recerca, el 39% de les empreses són internacionalitzades i el 25% no internacionalitzades. Per tant, són les empreses internacionalitzades les que permetran incrementar el pressupost en R+D+I durant el 2013 i les que dediquen, en proporció, majors dotacions pressupostàries a aquesta partida

La Mobilitat, que ja ocupa a una de cada tres empeses TIC a Catalunya, la informàtica distribuïda i el cloud computing, la seguretat en les comunicacions, el software social, el concepte smart cities, el Big Data, l'Internet de les coses i l'energia són les àrees amb tendència d'oportunitat de negoci, sobretot entre les empreses internacionalitzades.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH