Un grup de professors crea llibres de text digitals per evitar que els pares comprin cada any nous exemplars

|

LLIBRES DE TEXT

Un grup de professors d'institut i d'Universitat de la Comunitat de Madrid ha creat llibres de text digitals i ajustats als currículums oficials de la regió per a la seva difusió gratuïta a través d'Internet i amb l'objectiu d'evitar que els pares hagin de comprar, any rere any, nous llibres de text.

Així figura a la pàgina web de la Marea Verda, en la qual el col·lectiu ha informat que, de moment, aquests professors han publicat els llibres de Llengua i Literatura de 1º ESO i 2º ESO, el de Tecnologia de 1º ESO i el de Ciències Naturals d'aquest mateix curs. A més, ha assegurat que al llarg de 2013 s'acabaran els de 3º i 4º de Llengua, 2º de Ciències Naturals i 1º de Matemàtiques.

Segons han explicat, la Marea Verda ha decidit emprendre l'edició d'aquests llibres, que segons asseguren ja s'empren "amb èxit" en alguns centres, davant "la impotència" que diuen sentir quan han de comprar nous llibres de text a les editorials que utilitzen "tots els mitjans" per obligar-los a això.

En aquest sentit, han incidit que, encara que els llibres de text haurien de mantenir-se sense variacions durant quatre anys, les diferències entre comunitats autònomes, el contestar els exercicis en el propi llibre o la reedició del llibre per fullets posa als pares en la tesitura d'haver de tornar a comprar un llibre nou cada any.

Davant aquesta situació i gràcies a la tecnologia, aquest grup de professors d'institut i d'Universitat de la Comunitat de Madrid ha decidit escriure llibres de text digitals per a la seva difusió gratuïta a través d'Internet.

Segons han assegurat, aquests llibres compleixen amb els requisits del currículum de la Comunitat de Madrid i recullen les "necessitats reals" dels alumnes gràcies a la "experiència real" dels professors que els escriuen.

LLIBRES DE TOTES LES MATÈRIES

En el seu web, el col·lectiu ha explicat que l'elecció d'un llibre de text "sempre la fa el departament de cada assignatura dins d'un institut", per la qual cosa han convidat a la resta de professors ha contribuir amb la gratuïtat dels llibres de text.

També han animat a altres professors a escriure més llibres en els grups de treball per assignatura que han format. A més, demanen als pares dels alumnes que informin a l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del seu centre.

A més, el col·lectiu ha muntat una taula informativa en la Fira del Llibre de Madrid, on romandran fins a aquest dissabte, 15 de juny de 2013, amb l'objectiu d'informar als visitants d'aquesta fira del seu projecte. "Tots els que vulguin passar i col·laborar, aportar, ajudar o suggerir seran benvinguts", han assenyalat en el seu web.

Aquests llibres estan publicats amb llicència 'Creative Commons' de manera que qualsevol pot copiar-los i difondre'ls, citant a l'autor original. Segons han explicat, per facilitar el reconeixement de l'autoria ha estat necessari registrar-los en un registre de la propietat intel·lectual doncs Creative Commons no guarda un registre d'obres publicades.

Així, els llibres estan registrats en el servei DMRights que des de la seva pàgina web permet automatitzar el registre d'obres publicades en Internet com a pàgines web i documents pdf. Els llibres, per tant, podran descarregar-se directament d'Internet en format pdf.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH