La Infanta i el Duc van declarar els seus comptes a l'estranger per valor de 53.419 euros, segons Hisenda

|

Urdangarin i Cristina

L'Agència Tributària (AEAT) de Catalunya revela que tant la Infanta Cristina com el seu marit, Iñaki Urdangarin, van declarar els seus comptes a l'estranger per valor de 53.419 euros, tal com es desprèn d'un extens informe que ha presentat davant el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, al que ha tingut accés Europa Press, i que assenyala com també Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, van informar al fisc dels seus béns en l'exterior.

El document, al que ha tingut accés Europa Press, respon així a la petició cursada pel jutge José Castro perquè Hisenda informés si, com a conseqüència de l'obligatorietat de presentar el denominat model 720 pels qui tinguin béns i drets a l'estranger, tant la Infanta com a varis dels imputats de la causa han procedit durant aquestes dates a identificar els seus béns davant el fisc.

En concret, el saldo que reflecteix la declaració informativa relativa a l'exercici 2012 tant d'Urdangarin com de la seva esposa ascendeix a 53.419 euros dipositats en el Citybank, a Washington, mentre que la de Torres i la seva dona ascendeix a 936.000 euros, dipositats per la seva banda en un compte de Luxemburg, i que han estat bloquejats en el marc d'aquestes investigacions.

Es tracta d'una diligència que també va sol·licitar el magistrat en el cas dels excontables de l'Institut Nóos Miguel i Antonio Tejeiro, i del secretari personal de les Infantes, Carlos García Revenga, la declaració de les quals, per contra, no consta com presentada, tal com assenyala Hisenda en l'informe.

Amb aquesta prova, el magistrat buscava conèixer si tots ells, tant com a persones físiques com per mediació d'alguna dels seus mercantils, han efectuat aquesta declaració informativa, que s'aplica als contribuents amb comptes, valors o béns a l'estranger a 31 de desembre de 2012, amb sancions de fins al 150 per cent del valor del ben no declarat.

D'acord amb aquesta obligació fiscal, els qui posseeixin qualsevol tipus de bé o dret situat fora d'Espanya havien de presentar, fins al passat 30 d'abril, el model 720 de la 'Declaració informativa sobre béns i drets a l'estranger', amb la limitació que el valor del ben en concret superés els 50.000 euros.

Així, havien de ser declarats tots els comptes situats en entitats financeres, com tot tipus de béns immobles i drets sobre immobles, així com valors, drets, assegurances i rendes dipositades, gestionades o obtingudes a l'estranger.

Aquesta declaració informativa cerca estrènyer el cèrcol sobre els contribuents que tenen béns a l'estranger sense declarar. D'aquesta forma, si l'Agència Tributària descobreix que un contribuent no ha informat d'un compte a l'estranger, imputarà aquest ben com a guany patrimonial en l'IRPF, amb el que tributarà al tipus marginal en qüestió, que pot arribar al 52 per cent.

A més, encara que aquest compte s'hagués obert l'any 2000 i, per tant, el frau fiscal s'hagués comès en un exercici fiscal ja prescrit, no es considerarà com a tal i es girarà la declaració i la sanció corresponent a l'últim període impositiu que no hagi prescrit.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH