El Govern investigarà els errors en els exàmens de selectivitat

|

Joves enfrontant-se a la selectivitat

El Consell Interuniversitari de Catalunya, a instàncies de la Secretària d'Universitats i Investigació, ha obert un expedient informatiu sol·licitant a la comissió coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat un informe detallat sobre el desenvolupament dels exàmens de selectivitat d'aquest any per analitzar els errors que s'han produït en les proves, segons ha anunciat la Generalitat en un comunicat.

El secretari de l'organisme, Claudi Alsina, ha recalcat en una entrevista al programa El món a RAC1 que no descarta dimissions "si es descobreix que hi ha algun culpable". "Obrim un expedient informatiu en el qual demanem que la comissió coordinadora de les PAU faci una explicació exhaustiva sobre el que ha passat aquest any, així com de l'elaboració i correcció que s'ha usat", ha destacat el secretari del Consell Interuniversitari.

ERRORS EN MATEMÀTIQUES

Segons els diferents testimonis que ha recollit La Vanguardia.és, la polèmica va sorgir el primer dia de les Proves d'Accés a la Universitat en l'examen de matemàtiques socials. Començant ja pels enunciats, en la capçalera de la prova es llegia "les ciències" en lloc de "els ciències". Claudi Alsina ha minimitzat l'error ortogràfic destacant que "tots els enunciats i continguts estaven ben plantejats" i que "el titular no afectava en la resolució".

El mateix dia, els estudiants van captar un altre error, aquesta vegada en l'examen de matemàtiques pures. La primera pregunta, que valia dos punts, demanava resoldre una triple equació. Una d'elles era cx-by+2x, quan havia de ser cx-by+2z. L'equació podia resoldre's de tots dos maneres, però amb els paràmetres alterats. Davant la confusió dels estudiants, els professors que vigilaven les proves van advertir de l'error a tots i van concedir 15 minuts més per repetir aquesta pregunta. Malgrat tot, alguns estudiants van assegurar que aquest temps no se'ls va concedir.

En un comunicat posterior, el Consell Interuniversitari de Catalunya va apuntar que la pregunta plantejava un sistema d'equacions que podia resoldre's de dues maneres: "Els tribunals van informar als estudiants d'aquestes dues opcions igualment vàlides i les dues respostes es donaran per correctes en la correcció dels exàmens", va sostenir llavors el Consell.

MÉS ERRADES EN GEOGRAFIA, HISTÒRIA DE L'ART, LLATÍ I QUÍMICA

En una de les preguntes de l'examen de geografia apareixia la xifra 64.2644 en lloc de la correcta 64.264. A més, molts alumnes es van queixar que un dels mapes tenia mala qualitat i no hi havia llegenda.

Un dels errors més criticats es va produir en l'examen d'Història de l'Art. En la prova van preguntar sobre un teatre d'Epidauro, de l'any 350 a. de C. Les solucions de la prova afirmen que pertany al període Hel·lenístic, quan el llibre de text de 2n. de batxillerat ho inclou dins del període Clàssic.

La col·lecció d'errors va continuar augmentant en l'examen de llatí, del que els estudiants van criticar que un dels exercicis incloïa un text amb vuit buits que emplenar-se amb una paraula, però l'exercici només donava set paraules per triar.

El cúmul de despropòsits del que han estat víctimes els estudiants ha indignat a tot el sector educatiu, fortament copejat per les retallades. Davant les crítiques generades, Claudi Alsina, en l'entrevista de RAC1, ha destacat que hem de prendre les mesures pertinents per garantir que situacions semblants, que no s'havien produït anteriorment, no es tornin a repetir".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH