16-J MOBILITZACIONS EUROPEES CONTRA L'AUSTERITAT

Redacció Catalunyapress

ANTONIAGIL10

El sindicalisme europeu ha convocat aquest mes de juny una setmana d'acció contra l'austeritat entre el 8 i el 14 de mes de tal forma que les organitzacions que formem part de la Confederació Europea de Sindicats (CES) fem una crida unitària a rebutjar les polítiques d'austericidi que impulsa la Unió Europea. Volem reivindicar un nou model de construcció europea basat en el funcionament democràtic de les institucions representatives com el Parlament Europeu i no en la tecnocràcia dels mercats que governa a la política europea actual.

Fem una crida als treballadors i treballadores i ciutadania en general a sumar-se al moviment dels sindicats europeus que rebutgem les politiques d'austeritat impulsades per la Unió Europea, que estan aprofundint la recessió econòmica i porten alguns països d'Europa cap a la fallida, generen atur, fan augmentar la pobresa i l'exclusió social.
Rebutgem les retallades socials, que empitjoren els serveis públics, mercantilitzen els drets socials i posen en risc el model social europeu. No podem acceptar les polítiques de retallades a Catalunya i a Espanya, que són injustes per a la ciutadania i inútils per generar ocupació i sortir de la crisi.
Per tot això els sindicalistes europeus volem fer sentir la nostra veu, acompanyats de la resta de moviment socials i la ciutadania en general; perquè tenim propostes i pensem que una altre forma de fer política, de construir Europa i sortir de la crisi és possible. Proposem un nou programa de recuperació europeu que tingui per objectiu la plena ocupació i el progrés econòmic i social. Volem posar punt i final a les politiques de retallades dels serveis públics, dels salaris i les prestacions socials perquè fan augmentar l'atur, les desigualtats i la pobresa. Calen polítiques de suport a les persones joves a través de la formació i el treball digne, les quals evitin que la seva única sortida sigui l'atur, la precarietat o l'emigració.
Tornem a exigir, com ja vem fer a les darreres mobilitzacions del mes de maig, la potenciació del diàleg social i la negociació col?lectiva com a garantia dels drets laborals que la reforma laboral de PP i CIU ha eliminat.
Exigim la protecció del sistema de pensions de les retallades al temps que proposem uns pressupostos al servei de les persones i no prioritzin l'equilibri pressupostari davant dels drets de la ciutadania a l'educació, la salut, els serveis socials o l'atenció a la dependència.
Per tot plegat tornem a convocar a la protesta ciutadana, aquesta ocasió en l'àmbit europeu el proper diumenge 14 de juny al matí a Barcelona i de forma simultània a moltes ciutats espanyoles i europees. Perquè mentre les polítiques no variïn, el moviment sindical no callarà, això els ho podem ben garantir.
Antònia Gil Carrasco
Secretària general
USOC

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH