El termini d'acceptació de l'OPA d'Agbar sobre Aigües de Sabadell s'estén fins al 12 de juliol

|

AIGÜES DE SABADELL 2

El termini d'acceptació de l'oferta pública voluntària d'adquisició d'accions (OPA) presentada per Agbar sobre Aigües de Sabadell (Cassa) arrenca aquest dijous i finalitza el proper 12 de juliol, tots dos inclosos, després de publicar-se el primer anunci de l'operació.

El consell de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va autoritzar aquest dimecres aquesta OPA, que Agbar va presentar el 18 de gener i que es va admetre a tràmit el dia 29 del mateix mes.

La CNMV considera ajustats els termes de l'oferta a les normes vigents i veu suficient el contingut del fullet explicatiu presentat després de les últimes informacions registrades amb data 31 de maig.

El preu de l'oferta és de 60 euros per acció, i es dirigeix als 628.244 títols que integren el capital social de Cassa, encara que s'exclouen 85.595 accionis classe B, representatives del 13,62% del capital, que pertanyen a Agbar i han estat immobilitzades fins a la finalització de l'oferta.

Aquest preu formulat per Agbar suposa valorar la companyia en uns 37,6 milions d'euros, i l'oferta està condicionada a l'obtenció del 51% de Cassa incloent la participació de la companyia barcelonina.

Així, l'oferta s'estén de manera efectiva a l'adquisició de 125.649 accionis classe A i 417.000 de classe B, que representen el 86,38% del capital social.

Com a garantia de l'oferta, s'ha presentat davant la CNMV un aval de Banc Sabadell per import de 32,55 milions d'euros.

Agbar va assenyalar quan va llançar l'OPA que l'objectiu de l'adquisició és enfortir el projecte industrial de l'empresa a través del seu paper "com a soci industrial de referència", i va afegir que contempla que Cassa continuï desenvolupant la seva labor en l'àmbit del cicle integral de l'aigua i seguir gestionant les seves activitats en les localitats en les quals està establerta.

També va subratllar que Cassa seguirà mantenint el seu caràcter "sabadellenc" i per això la seva seu social romandrà en aquesta ciutat.

OPOSICIÓ

L'OPA d'Agbar ha topat amb l'oposició de tres consellers --el vicepresident de Cassa, Lluís Pascual; l'exsecretario del consell, Carlos Enrich; i la consellera independent Àngels Bosser--, que han demandat al president, Xavier Bigatà, i a quatre consellers que han signat un acord de venda de les seves accions --Unnim, Gremi de Fabricants, Càmera de Sabadell i Joan Llonch Andreu--.

En concret, Agbar ha subscrit un acord amb 16 accionistes de Cassa, titulars del 23,16% del capital --145.810 accions de classe B-- pel qual es comprometen a acceptar l'oferta.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH