Wert suprimeix la Selectivitat perquè és una "anomalia" internacional

|

wert

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha defensat que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) suprimeix la Selectivitat perquè representa "una anomalia" en el panorama internacional, ja que no es dóna en altres països de l'entorn.

En resposta a la socialista Angelina Costa, en la sessió de control al Govern al Congrés, Wert ha insistit que aquesta iniciativa respon a millorar la qualitat educativa, ja que normalment tots els països tenen una prova final que comporta la titulació en l'ensenyament secundari postobligatoria i a partir d'aquí són les universitats les que poden establir unes proves específiques d'accés, tal com contempla la reforma educativa.

És més, ha vaticinat que el sistema educatiu espanyol a partir d'aquesta reforma serà comparable al britànic, a l'americà, al francès, a l'italià o a l'alemany, que mantenen una prova final de l'ensenyament secundari i després a la universitat altra.

Igualment, defensa que se suprimeix aquesta prova estatal d'accés a la universitat perquè suposa al seu torn "el major obstacle" per a la internacionalització de les universitats espanyoles.

"Com vindran alumnes estrangers si se'ls obliga fer una prova que es fa en espanyol i no guarda relació amb els coneixements que han adquirit en l'educació secundària i es converteix en una barrera infranquejable?"
, ha preguntat a la socialista.

WERT VOL MENYS UNIVERSITARIS

Per la seva banda, la portaveu del PSOE en matèria d'Universitats, Angelina Costa, ha subratllat que la LOMCE o "Llei Wert" compta amb "el dubtós honor de donar el nom" a una llei que és "rebutjada per la majoria".

Així, ha posat com a exemple que aquests dies els estudiants espanyols estan fent la Selectivitat i dubten de si podran accedir a una plaça universitària. "Ara no s'està tan segur", ha avisat. A això creu que caldria sumar-li la dificultat d'obtenir una beca davant l'enduriment dels requisits per aconseguir-les.

"No li agrada el percentatge d'aprovats en Selectivitat, ni el nombre d'universitaris espanyols, ni el de les universitats públiques. Tot això fa indicar que aquests obstacles no li han semblat suficients i que la selectivitat desapareix. Vol fallir l'accés educatiu i a això respon també la rebaixa en la quantia de les beques. Sigui valent"
, li ha demanat Costa.

Wert, per la seva banda, ha exigit a la socialista que li demostri on apareix publicat que el ministre vol que hi hagi menys universitaris. "No posi vostè en els meus llavis alguna cosa que jo no he dit, que vull menys universitaris. D'on treu vostè que vull menys universitaris? Faci'm el favor de llegir aquesta declaració", ha reclamat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH