Confusió amb l'ERE que afectarà als treballadors de Tv3 i Catalunya Ràdio
 

|

Comitè d'empresa de Tv3

Aquest dimecres el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat sense dir-li res als sindicats un conjunt de mesures per segons el seu parer "garantiran la viabilitat del servei públic de comunicació audiovisual un cop analitzada la situació pressupostària de l'ens". Per això i degut que en el capítol de personal no s'han assolint les previsions de reducció de la despesa han acordat presentar un ERO que afectaría a no més de 312 treballadors dels mitjans públics combinat amb una rebaixa de sous del 7,5%.

Desde la CCMA manifesten que "amb la voluntat d'aconseguir un acord amb els representants dels treballadors que fes possible reduir els costos de personal i, per tant, aconseguir els estalvis previstos aquest any, el Consell de Govern va proposar un procés d'equiparació salarial. La proposta suposaria equiparar els salaris dels professionals de la CCMA i les seves empreses filials amb els de la resta de treballadors del sector públic de la Generalitat de Catalunya. No obstant això, les negociacions, iniciades a principis d'any, no han permès avançar en acords que permetin complir les previsions de reducció de la despesa de personal". Una afirmació que contrasta amb la feta pels treballadors que han denunciat en reiterades ocasions la "manifesta manca de diàleg per part dels seus caps a l'hora de negociar la renovació de l'acord Marc pel qual es regula la relació entre ambdues parts".

Amb l'argument de garantir la viabilitat del servei públic de comunicació audiovisual, el Consell de Govern malgrat l'expresat pels treballadors per una banda "iniciar un Expedient de Regulació d'Ocupació d'un màxim de 312 treballadors i proposar als representants dels treballadors una rebaixa salarial del 7,5%" encara que està per determinar a qui afectarà aquesta reducció i si en la mateixa es veuren afectats els càrrecs directius.

A més és portarà a terme "una redimensssió i reducció salarial prioritzan les vies que fan possible preservar el nombre més gran de llocs de treball i alhora assegurar l'estabilitat pressupostària de la Corporació, atesa la conjuntura econòmica i del mercat laboral".

I s'iniciaran "un procediment per reduir les estructures directives actuals de la CCMA, de Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya, amb l'objectiu d'optimitzar recursos i eliminar possibles redundàncies" sense que aquesta mesura en principi suposi també una reducció salarial de la resta.

Es confirma que la comercialització de la publicitat s'externalitzarà

A més es confirma l'avançat per Catalunyapress envers a l'externalització de la publicitat perquè sota el títol de proposar un nou model de gestió de la publicitat a Televisió de Catalunya, la CCMA també ha acordat "impulsar un procés d'externalització dels serveis de comercialització, promoció i intermediació en la venda d'espais publicitaris dels canals de Televisió de Catalunya i de les webs associades, amb l'objectiu d'aconseguir un increment de la competitivitat en la gestió de la publicitat i un increment dels ingressos per aquest concepte". Ja que segons les dades que maneguen des de la CCMA els ingressos publicitaris s'han reduït des dels 153 milions d'euros del 2006 al 67 milions amb què s'ha tancat el 2012.

Encara que està per determinar en quina data es durà a terme aquesta externalització i qui podrà obtar a la mateixa.
Televisió de Catalunya va ingressar 60 milions per publicitat el 2012 i el 2013 preveu ingressar-ne 54,8. En el primer quadrimestre de l'any, la reducció respecte als ingressos del mateix període del 2012 ha estat del 22%.

.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH