Unes 800.000 discapacitats es beneficiaran aquest any de la casella de Finalitats Socials

|

cadira de rodes

Un total de 774.694 persones amb discapacitat es beneficiaran aquest 2013 de 109 programes dirigits a elles i finançats amb 47,1 milions d'euros, que va anar els diners recaptats en 2011 per mitjà de la casella de 'Finalitats Socials' de la Declaració de la Renda, segons informa la Plataforma del Tercer Sector que lidera aquest any la campanya 'X Solidària' juntament amb la Plataforma d'Organitzacions d'Infància i la Coordinadora d'ONG per al Desenvolupament.

Segons indica la Plataforma, les persones amb discapacitat són, després de les persones majors, el segon col·lectiu de l'IRPF que rep major finançament per al desenvolupament dels seus programes, en concret el 23,13% del total, la qual cosa es tradueix en una mica més de 47 milions d'euros dels 262 milions que es van recaptar l'any 2011.

A través dels recursos procedents de l'IRPF, es financen programes de Suport per a l'Autonomia Personal, Ajuda a domicili, Centres de Dia i Ocupacionals, Centres d'Atenció Integral, Programes de Respir Familiar i Serveis d'Allotjament, entre uns altres, que són possibles gràcies a organitzacions com el Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), la Confederació Espanyola d'Organitzacions a favor de les persones amb Discapacitat Intel·lectual (FEAPS) i la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE).

Concretament, el CERMI, una de les set entitats coordinadores de la campanya, desenvolupa gràcies a les aportacions a la casella de 'Finalitats Socials' el programa 'Xarxa de defensa legal i mediació per a persones amb discapacitat'.

A més, l'any passat, les entitats de COCEMFE van desenvolupar un total de 74 projectes corresponents a programes d'ajuda a domicili, centres de dia, centres residencials, suport a l'autonomia personal i intervenció amb famílies, entre uns altres, dels quals es van beneficiar en 2012 un total de 7.335 persones amb discapacitat.

Per la seva banda, FEAPS va a prestar aquest any 17.550 suports a les famílies del moviment associatiu. Entre aquests suports, cal destacar les activitats de conciliació, informació, orientació, assessorament familiar i suport emocional, així com promoció i adequació de centres residencials, habitatges tutelats i centres d'atenció diürna.

A més, la CNSE va poder ajudar en 2012 amb el programa ADECOSOR a més de 97.000 persones. També, durant aquest mateix any, 24.209 persones sordes, famílies i professionals van rebre ajuda del programa 'Atenció a l'entorn de les persones sordes per a la seva integració soci-familiar' gràcies als diners recaptats per mitjà de l'assignació tributària del 0,7% de l'IRPF.

En total, gràcies a les aportacions de les persones que van marcar la casella de "finalitats socials" a la seva Declaració de la Renda, aquest any es van a engegar un total d'1.103 programes d'acció social, desenvolupats per 425 entitats. Segons recorda la Plataforma, "marcar la casella de 'Finalitats Socials' és un gest solidari que no costa gens".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH