Malgrat la caótica gestió del 2011 el Govern anuncia que reformarà la Renda Mínima d'Inserció

|

Artur Mas

Purificació González.- El President de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat en roda de premsa els eixos del Pla de Govern per 2013-2016 anunciant pel mateix periode una intensa activitat legislativa. Entre les lleis destacades hi figura la Reforma de la Renda Minima d'Inserció (RMI), una ajuda de prop de 400 euros, que perceben actualment persones  d'especial vulnerabilitat. És  a dir "ciutadans amb greus dificultats econòmiques i socials que han d'atendre les seves necessitats bàsiques per viure en societat i amb el que es vol afavorir-ne la seva inserció o la reinserció social i laboral". La mateixa ajuda que en 2011 degut a una "caótica gestió" en ple mes d'agost va deixar sense rebre-la a moltes families catalanes.

El cap de l'executiu català ha dit en la seva intervenció que malgrat la situació en la que es troba Catalunya el Govern vol defensar l'Estat del Benestar "encara que molts partits d'esquerra em pressionen perquè faci retallades" . Afegint, que al seu executiu " es volen reforçar els Serveis Socials malgrat que a tot no es podrà arribar". Per aquesta raó Catalunyapress ha volgut preguntar-li al President donat que el Govern vol acometre una reforma legislativa de la Renda Mínima d'Inserció i que segons les seves pròpies paraules "a tot no es pot arribar", quanta gent es quedaria sense rebre l'ajut. Aquesta ha estat una pregunta que no ha rebut resposta per part d'Artur Mas, encara que el que si queda clar, és que la darrera vegada que l'anterior conseller de Benestar i Familia va fitxar-se com a objetiu perseguir la gent que no hauria de ser beneficiaria de la RMI, molta gent i em ple mes d'agost es va quedar sense cobrar aquesta ajuda perquè es van enviar xecs enlloc de fer transferencies bancaries. Aquesta situació va provocar que molta gent beneficiaria tindrés uns quants mesos en percebre de nou l'ajut, malgrat tenir-ne dret.
Artur Mas a més ha manifestat en ser preguntat per Catalunyapress que "són pocs els nens i nenes a Catalunyapress que pateixen una situació de desnutrició, perquè existeix un circuit de seguretat conformat per molts organismes públics i organizacions socials que treballem perquè això no succeixi", afegint posteriorment que "vull deixar clar que no es una bona política parlar de que hi ha molts nens en aquesta situació perquè no és així". Unes declaraciones que contrasten amb les dades que faciliten regularment organitzacions com Cruz Roja, Caritas o el Banc d'Aliments. De fet, Cruz Roja va fer una crida internacional perquè la situació de Catalunya deguda al percentatge de pobreça "era d'emergència nacional".
El President Mas en relació a la taxa datur juvenil ha admés a Catalunyapress "que és dels més alts d'Europa però no de l'estat espanyol" i que per això "el Pla de Govern contempla mesures concretes per lluitar i és una prioritat pel Govern".
En relació a que el crèdit cap a les pymes i els autonomons no arriba i és una dada de l'economia real, Artur Mas ha dit a Catalunyapress que la Generalitat "no pot arribar a tot" i que "malgrat la situació actual ha tramitat a través del ICF prop de 8.500 operacions amb empreses".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH