Arrenca la Selectivitat amb més de 30.000 estudiants catalans

|

Joves enfrontant-se a la selectivitat

    Les proves d'accés a la universitat (PAU) arrenquen aquest dimarts a Catalunya amb un total de 30.250 estudiants, 94 menys que en 2012, quan es van inscriure 30.344 joves.

Segons ha informat la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat en un comunicat, la Selectivitat es desenvoluparà entre els dies 11 i 13 de juny en 151 tribunals repartits per 18 poblacions.

Del total d'alumnes, 24.752 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el Batxillerat; 2.351 són joves amb matrícula lliure --de Batxillerat d'altres anys o sense PAU--, i 3.147 són de cicles superiors que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.
La fase general de la Selectivitat és obligatòria i consta de cinc exàmens: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la Filosofia i una matèria de modalitat.
Per aprovar la Selectivitat, els estudiants hauran d'obtenir un 5 de mitjana, que es calcula a partir de la nota del Batxillerat --explica un 60%-- i la de la fase general de les PAU --amb un valor del 40%, si la qualificació és d'un mínim de 4--.
En la part específica --poden realitzar-la també els estudiants de Formació Professional (FP) superior--, els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat i la nota en aquesta fase s'estableix a partir de les dues millors qualificacions, amb el que es pot arribar a un màxim de 14 punts.
Els estudiants s'examinaran aquest dimarts de Castellà, Català, Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Ciències de la terra i del medi ambient, Literatura catalana i Dibuix Tècnic.
El dimecres serà el torn d'Història o Història de la Filosofia, Llengua estrangera, Dibuix artístic, Llatí, Matemàtiques, Literatura castellana i Tecnologia industrial.
Les PAU culminaran aquest dijous amb les assignatures de Geografia, Física, Cultura audiovisual, Grec, Biologia, Anàlisi musical, Economia d'empresa, Química, Història de l'art i Electrotècnica.

RESULTATS EL 28 DE JUNY
Els resultats es podran consultar a partir del 28 de juny per Internet a través del web 'http://www.gencat.cat/universitatsirecerca', i l'1 de juliol podran recollir la documentació en el seu centre de Secnudaria; els que obtinguin una nota superior o igual a 9 punts, rebran una distinció de la Generalitat.
Els 151 tribunals s'instal·laran en centres de Secundària i edificis universitaris de Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.
A més, Barcelona tindrà un tribunal únic que acollirà a 210 alumnes que en el Batxillerat han seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d'aprenentatge de la dislèxia.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH