L'art d'enganyar als catalans

Redacció Catalunyapress

José García Domínguez

Signatura convidada: José García Domínguez
Publicat originalment en Llibertat DigitalProva que el talent de cap manera és incompatible amb la deshonestitat intel·lectual, Andreu Mas Colell, en temps candidat al Nobel d'Economia, es dedica ara a enganyar als catalans com a xinesos amb els comptes de la vella. Que algú del seu prestigi acadèmic es rebaixi a tacar-se amb labors de chusco agitprop indica el grau d'enviliment col·lectiu al fet que condueixen els nacionalismes. I és que, per segon any, el conseller català d'Economia ha tornat a falsificar les xifres oficials del saldo fiscal entre la Comunitat i la resta d'Espanya. Com el "Espanya ens roba!" resulta que era mentida, no li queda un altre remei que intoxicar al ramat sobiranista per seguir tenint-ho convençut que Espanya ens roba.

D'altra banda, el truc és simple; obscè, grollerament simple. Mas Colell, que ens deu tenir per ximples als seus conciutadans, ha recorregut a un mètode comptable, el dels anomenats fluxos monetaris, que ofèn a la intel·ligència. Un mètode de càlcul segons el qual els submarins militars amb base en el port de Cartagena han de ser considerats com a inversions de l'Estat a la regió de Múrcia. A Múrcia i solament a Múrcia. Del que s'infereix que, en cas de guerra, les naus es limitarien exclusivament a defensar les aigües territorials d'aquesta regió. En idèntic ordre de ximpleries, la inversió de l'AVE Madrid-Barcelona gairebé no beneficiaria a la capital, atès que amb prou feines un 10% del traçat discorre dins del territori administratiu de la Comunitat de Madrid. I igual ocorreria amb Catalunya.

Aragó, en canvi, guanyaria quatre vegades més que Catalunya amb aquesta infraestructura, en incloure la seva superfície un 40% del tram de via. Els comptes del bomber torero. A semblant assortit de disbarats conceptuals ha hagut de recórrer Mes Colell per poder inventar-se un dèficit de 16.500 milions d'euros en l'exercici de 2010. Enfront de tals parenceries circenses de comptabilitat creativa, la prosaica veritat: en 2010 l'Estat va obtenir 774 milions d'euros de Catalunya, ni un cèntim més. En concret, va ingressar 50.093 milions en impostos i va gastar 49.319 milions en serveis varis. Un 0,4 del PIB català.

He aquí el terrible espoli, un 0,4 del PIB. Passa-ho.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH