El Govern anuncia un Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats per "reforçar" els drets de la dona

|

Ana Mato

El Govern ha anunciat aquest dijous que "previsiblement" aquest any veurà la llum un Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats que busca "reforçarà el compliment de la igualtat" i els drets de la dona en aspectes com l'àmbit laboral, la violència de gènere i la desigualtat.

L'anunci s'ha realitzat després de la reunió de la Comissió Delegada per a Polítiques d'Igualtat, amb l'assistència dels ministres d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro; d'Educació, José Ignacio Wert; les ministres d'Ocupació i Seguretat i Social, Fátima Báñez; i de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato; tots ells coordinats per la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

D'aquesta forma, el Govern ha subratllat que la defensa dels drets de la dona és una "prioritat" de la seva política, per aquest motiu, segons ha informat, "a partir dels propers dies" comencin a aplicar-se el protocol d'actuació entre els Ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i d'Ocupació i Seguretat Social "per vetllar pel compliment de la igualtat efectiva entre dones i homes en les empreses".
El pla estratègic persegueix "corregir" qüestions com que la taxa d'activitat de les dones se situï 13 punts per sota que la dels home o que la bretxa salarial ascendeixi a un 22 per cent. Alguns dels principals eixos del pla són prevenir la discriminació i combatre-la, fomentar la igualtat de tracte, lluitar contra la bretxa salarial, impulsar l'emprendimiento femení i la conciliació.
L'Executiu s'ha fixat "finals d'any" per aprovar aquest Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes, un text de caràcter transversal en el qual estan involucrats els Ministeris, les CCAA, l'esfera municipal i el teixit associatiu, i que tindrà una vigència de quatre anys, fins a 2016.
Les mesures, per tant, s'estructuraran segons les següents esferes: igualtat laboral, conciliació i coresponsabilitat, lluita contra la violència de gènere, participació de les dones en política, economia i societat, educació, desenvolupament de mesures concretes en polítiques de salut, esport o contra el tractament sexista en mitjans de comunicació; i reforç dels canals de sensibilització i informació. El grau de compliment de tals objectius rebrà periòdiques avaluacions, segons el Govern.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH