La Policia elabora diverses hipòtesis sobre com feia Bárcenas els seus ingressos al no coincidir amb les anotacions de la Gürtel

|

Bárcenas

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia ha elaborat en un informe diverses hipòtesis sobre la forma en la qual l'extresorer del PP Luis Bárcenas podria realitzar ingressos en els seus comptes de Suïssa després de comprovar que les quantitats dipositades no coincideixen amb les quals figuren en les anotacions confiscades a la trama sobre les comissions abonades.

Entre altres teories la Policia justifica aquesta falta de concordança entre els cobraments de comissions i els ingressos en el fet que aprofitava "els seus viatges per a la pràctica d'esports alpins" per dipositar els diners.

La UDEF reconeix en el seu informe --lliurat al jutge de l'Audiència Pablo Ruz-- que no ha detectat l'existència de concordances entre les quantitats de diners en efectiu lliurades a Bárcenas pel capitost de la trama Francisco Correa i els citats ingressos, si bé assegura que existeixen alguns indicis "sobre la base dels quals tampoc és descartable que això sigui així".

A més d'apuntar que Bárcenas potser no realitzava l'ingrés fins que es desplaçava a Suïssa per esquiar, l'informe, al que ha tingut accés Europa Press, reflecteix que l'extesorero podia també esperar al fet que "la quantitat de diners a ingressar fos prou important per no haver de realitzar més d'un viatge".

La Policia compta amb un llistat dels deu lliuraments de diners en concepte de pagament de comissions de la trama a l'imputat, que ascendeixen en total a 957.705,54 euros: 453.105,54 euros l'any 2002 i 504.600 euros l'any 2001. Les quantitats, que no casen amb els ingressos en aquests anys, van ser trobades en una carpeta blava confiscada en el registre efectuat al domicili del comptable José Luis Esquerre.

"Al no coincidir les quantitats rebudes com a comissions i tampoc les dates de lliurament, de moment no es pot demostrar que les quanties percebudes de l'organització són les que finalment ingressa en els comptes bancaris del Dresdner Bank", diu l'informe per afegir a continuació que aquest fet no és "obstacle per pensar que la totalitat o part" d'aquests diners "hagi alimentat els comptes bancaris a Suïssa".

La UDEF esmenta en l'informe altres justificacions com que Bárcenas compti amb altra o altres fonts d'ingressos no declarades que vagin a aquests comptes i que anessin solapadas amb negocis de compravenda d'obres d'art i immobiliaris.

Diu també que l'extesorero disposa d'altres dipòsits a Suïssa dels quals, fins al moment, no s'han remès moviments ni dades, i adverteix que l'espai de temps que va des del moment del cobrament fins al viatge a Suïssa "pot demorar-se", la qual cosa provocaria que l'import "es vegi menyscabat per necessitats d'efectiu o despeses corrents o inesperats durant aquest període o bé al contrari, es vegi incrementat per altres ingressos d'origen desconegut".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH