Després de sis mesos com a inquilí aquest pot acomiadar-se sense compensació per a l'amo

|

9Anunci de pis en lloguer

Aquest dijous entra en vigo la llei 4/2013 de foment del lloguer i entre altres novetats introdueix la que, en els nous contractes, la renovació obligatòria passarà de cinc a tres anys. I si no hi ha comunicació per part dels dos amb almenys 30 dies, es prorroga automàticament per un any més, no per tres com en la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) de 1994 que és la vigent.

A més introdueix la possibilitat que l'inquilí als sis mesos, s'acomiadi amb un preavís de sol 30 dies i sense abonar indemnització alguna, encara que es podria pactar. A més a l'inquilí se li pot tirar avisant amb dos mesos si necessita l'habitatge per al seu ús o el de la seva família.

Si el contracte no s'ha inscrit en el Registre de la Propietat, l'inquilí deixarà l'habitatge en cas que canviï de mans o l'amo la perdi, per exemple, per impagament de la hipoteca. Abans el nou propietari o el banc continuava amb l'inquilí fins a la finalització del contracte.
També planteja que el secretari judicial, en lloc del jutge, als deu dies d'impagament, fixi data de llançament si l'inquilí no s'oposa o paga. Això s'ha traduït per desnonament exprés. L'embús dels jutjats de les grans ciutats evitarà tal rapidesa. Aclareix la llei que el cònjuge o parella després de divorci o separació continua amb el contracte en les mateixes condicions que tingués el titular.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH