Gas Natural Fenosa difon consells per estalviar energia en el Dia Mundial del Medi ambient

|

DIA DEL MEDI AMBIENT.

 Gas Natural Fenosa participa en la commemoració del Dia Mundial del Medi ambient amb l'organització d'un conjunt d'iniciatives destinades a reforçar el compromís de la multinacional energètica amb l'entorn i la biodiversitat així com per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de l'eficiència i l'estalvi energètic. Per a la multinacional, el compromís amb el medi ambient ocupa un lloc destacat en la seva Política de Responsabilitat Corporativa.

Consells per estalviar energia i diners en la llar

Entre altres accions, i a través del seu web www.gasnaturalfenosa.es, la companyia ofereix de la mà del científic Dani Jiménez una sèrie de consells per estalviar energia i diners en la llar, cuidar del medi ambient i ser més eficients.

La Fundació i el Museu del Gas se sumen al Dia Mundial del Medi ambient
La Fundació Gas Natural Fenosa va organitzar avui un seminari a Madrid en el qual es va analitzar com l'energia i el medi ambient poden ser una oportunitat de negoci. Durant el seminari, inaugurat pel conseller de Medi ambient i Ordenació del Territori de la Comunitat de Madrid, Borja Sarasola, i pel director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, es van presentar diferents oportunitats empresarials i laborals que existeixen en el sector de l'energia així com els nous productes i serveis que s'estan desenvolupant en subsectores, com el de l'eficiència energètica, l'emmagatzematge d'electricitat o la mobilitat sostenible.
Per la seva banda, el Museu del Gas (Sabadell) també ha participat en la commemoració del Dia Mundial del Medi ambient oferint una jornada de portes obertes als visitants. A través dels seus perfils en xarxes socials (Twitter i Facebook), el centre compartirà el contingut d'una de les seves exposicions permanents, Les eines de futur, i mostrarà de quina manera es pot millorar l'eficiència energètica i com crear energia continuada, econòmica i amb un baix impacte ambiental.
El Museu del Gas també oferirà activitats relacionades amb la cura del medi ambient els dies 9 i 23 de juny, en les quals els nens treballaran amb materials reciclats que els permetin desenvolupar la seva imaginació i creativitat. Diverses activitats al llarg del mes de juny completaran l'oferta de la Fundació Gas Natural Fenosa per commemorar el Dia Mundial del Medi ambient.

Compromís amb el medi ambient
Conscients de la importància de realitzar una gestió ambiental adequada i que preservi l'entorn, GAS NATURAL FENOSA desenvolupa des de fa anys una cultura empresarial de respecte i sensibilització pel medi ambient que es trasllada als seus empleats, clients, subministradors i a la societat en general. La companyia va rebre diferents reconeixements públics durant l'any 2012 que van posar en valor la seva actuació en els àmbits de la responsabilitat social, la sostenibilitat i en favor del medi ambient, a més del seu rigor financer.
El seu treball ha estat reconegut pel Carbon Disclosure Project (CDP), iniciativa que analitza el comportament en l'àmbit del canvi climàtic de les principals companyies internacionals i que agrupa a més de 650 inversors. En 2012, va situar a GAS NATURAL FENOSA com la tercera empresa del món i la primera energètica en el seu rànquing CDP500. Aquest rànquing valora la transparència i resultats aconseguits en la lluita contra el canvi climàtic.
Així, l'aposta per la sostenibilitat de GAS NATURAL FENOSA li va valer la seva pertinença per vuitè any consecutiu al Dow Jones Sustainability Index (DJSI), on se situa com a líder del sector de la distribució de gas i al selectiu europeu DJSI Europe. Així mateix, va ser inclosa per onzè any consecutiu en la sèrie d'índexs de sostenibilitat FTSE4Good, després d'una nova avaluació semestral realitzada per aquesta eina dirigida a inversors socialment responsables.

Tot això es plasma en actuacions concretes com la publicació del seu últim Informe de Petjada de Carboni, segons el qual la multinacional energètica va reduir la seva petjada de carboni un 1,5%, confirmant així el seu compromís contra el canvi climàtic.

A més de l'Informe de Petjada de Carboni, GAS NATURAL FENOSA elabora l'Informe de Biodiversitat i l'Informe de Petjada Ambiental que recull les pràctiques dutes a terme per la companyia, i també en col·laboració amb tercers, per desenvolupar accions enfocades a la conservació, sensibilització, educació i investigació en relació amb l'entorn natural.

En aquest sentit, també la Fundació Gas Natural Fenosa treballa orientada a la promoció de la informació, la formació i la sensibilització de la societat en la millora de l'eficiència energètica i la innovació tecnològica en l'àmbit de l'energia de forma coherent amb el respecte i la preservació del medi ambient.
Gas Natural Fenosa compleix 170 anys
GAS NATURAL FENOSA és la major companyia integrada en gas i electricitat d'Espanya i Llatinoamèrica, capdavantera en comercialització de gas natural en la península Ibèrica i primera distribuïdora de gas natural de Llatinoamèrica.
Els seus orígens es remunten a 1843, any en què es va fundar l'empresa que donaria lloc a l'actual GAS NATURAL FENOSA i que va ser la primera a introduir a Espanya el gas per a l'enllumenat públic i privat. Aquesta mateixa companyia va ser una de les primeres a cotitzar en la borsa espanyola, i des de llavors i fins ara, és l'única que ho ha fet ininterrompudament.
L'any 1992, ja com a Gas Natural SDG, S. a., va iniciar la seva expansió internacional. Actualment, la companyia està present en més de 25 països i compta amb més de 20 milions de clients. Així mateix, la multinacional energètica s'ha convertit en un operador de referència al mercat mundial de gas natural liquat (GNL) amb una cartera de contractes diversificada i amb clients a Europa, Àsia i Amèrica.
En 2009, després de l'adquisició de l'elèctrica Unión Fenosa, tercera del mercat espanyol, GAS NATURAL FENOSA va culminar el seu objectiu d'integrar els negocis de gas i electricitat. La seva experiència en el sector energètic, adaptant la seva activitat a l'evolució de les energies, la tecnologia i els usos energètics dels seus clients, ha portat a la multinacional a convertir-se en un dels principals operadors de serveis energètics a nivell mundial.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH