Afectats per hipoteques sòl

Redacció Catalunyapress

Ahir des de CiU vam interpel·lar el ministre de Guindos perquè el govern de l'Estat doni solució immediata a totes les persones que es veuen afectades per una hipoteca amb una clàusula sòl.


La darrera sentència del Tribunal Suprem ha declarat nul·les per manca de transparència les clàusules sòl dels contractes hipotecaris objecte de la demanda, però deixa sense empara milions de persones que es troben en la mateixa situació i que no han acudit a un tribunal en defensa dels seus interessos.

El govern de l'Estat s'escuda en la nova llei de mesures per reforçar la protecció als deutors hipotecaris i argumenta que ja es preveu en el text que els bancs tinguin l'obligació d'informar degudament al signant d'una hipoteca de l'existència d'aquest tipus de clàusula per tal d'obviar la manca de transparència. Però què passa amb totes les persones que han signat la seva hipoteca abans de l'entrada en vigor de la llei? Ens n'oblidem? És el seu problema si, com ha quedat acreditat per sentència, estan pagant al banc de més en cada quota?

No, senyors del PP. La jurisprudència és clara. Fins i tot la UE està treballant en una directiva europea, que serà d'obligat compliment per a tots els seus estats membres, en el sentit d'obligar a eliminar les clàusules abusives dels contractes hipotecaris. Per què, doncs, no actuem? Per què, doncs, d'una vegada, no ens avancem i deixem de legislar en funció del que ens diuen els tribunals o del que ens ordena la UE? És que el Govern del Sr. Rajoy només té iniciativa pròpia quan es tracta de protegir els interessos de la banca, però sembla anar molt perdut quan es tracta dels interessos dels ciutadans?
És necessari actuar des dels poders polítics. El govern de l'Estat no pot dir al ciutadà que acata la sentència del TS però que, si és dels que ja tenien la hipoteca signada o bé és dels afortunats que pot complir amb el pagament de les quotes, s'ha d'espavilar pel seu compte i acudir als tribunals perquè algú li reconegui no només un dret que té, sinó una injustícia que se li està fent.

Segons el ministre De Guindos, el govern de l'Estat ja ha fet prou. Una llàstima i una irresponsabilitat.

Eva Parera, membre de la permanent d'Unió i portaveu adjunta de CiU al Senat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH