Les parelles nascudes online són igual d'estables i satisfactòries

|

Ordinador

Fa uns anys va començar a ser cada vegada més habitual conèixer a algú a través d'Internet, encara que en un primer moment no era alguna cosa que es veiés amb normalitat. Tot va començar amb els xats, però aviat van sorgir les pàgines dedicades a contactes amorosos i les xarxes socials van tirar més llenya al foc.

Avui conèixer a algú a través d'Internet està a l'ordre del dia i el resultat pot ser una relació igual de satisfactòria i estable que una altra que s'inicia per lleres normals.

Arribats a un punt en el qual el contacte online es converteix en una relació en parella, hi ha diferències amb una parella tradicional? I amb tradicional volem dir a una parella que es coneix en la "vida real", en una festa, en el treball, etc. Ara que existeix recorregut en moltes parelles online, això és el que es va preguntar el psicòleg de la Universitat de Chicago, John Cacioppo.

Cacioppo, a més, és assessor de la companyia de cites online eHarmony, que ha estat l'encarregada de subvencionar l'estudi. En primer lloc van enviar un qüestionari a 500.000 persones, que van respondre 200.000. D'aquest grup van ser seleccionades 19.131 persones que es van casar entre 2005 i 2012.

A causa del conflicte d'interessos que existeix per eHarmony, el psicòleg va demanar a dues consultores de l'escola de salut pública d'Harvard a Boston. A més, la companyia es va comprometre per escrit a difondre els resultats de l'estudi, independentment del seu resultat.

QÜESTIONARI HABITUAL EN LES CONSULTES

Dit la qual cosa, els resultats de l'estudi demostren que el resultat d'una relació no ve determinat per l'origen de la mateixa, encara que el contacte s'hagi produït online. Per determinar-ho, Cacioppo va utilitzar un qüestionari habitualment utilitzat per psicòlegs per determinar el grau de satisfacció que existeix en una parella.

L'estudi ha controlat els factors demogràfics perquè la mostra fora representativa de la societat nord-americana. No obstant això, el psicòleg de la Universitat de Rochester a Nova York, apunta al fet que hi ha altres factors que havien d'haver estat presos en compte. "No van controlar la personalitat, l'estat de salut mental, el consum de drogues o alcohol, l'historial de violència domèstica o la motivació prèvia a establir una relació".

Tots aquests factors afecten a les relacions i poden produir ruptures de parella. En aquest sentit, l'expert apunta que aquests trets "podrien variar en la gent que sol tenir cites online", per la qual cosa els resultats podrien ser diferents si es tinguessin en compte.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH