Catalunya redueix un 72,7% de les entitats autònomes que es va comprometre a eliminar

|

Mes-Colell

      Catalunya ha reduït un 72,7% de les entitats autònomes que es va comprometre a eliminar, en el marc de la nova normativa estatal d'estabilitat pressupostària.

El conjunt de les autonomies han cessat l'activitat de 535 entitats autònomes --empreses, consorcis i fundacions, principalment--, 20 per sobre del compromís adquirit per la normativa, segons l'informe sobre la reordenació del sector públic autonòmic a 1 de gener.

Les autonomies havien dissolt fins a aquesta data 307 entitats, mentre que les 226 restants estaven en procés d'extinció.
Quant a aquestes últimes, 31 corresponien a baixes efectives, 92 a processos de liquidació o dissolució i les 103 restants havien cessat les seves activitats.
El compromís de cessament d'activitat es va rebaixar de 525, fixat en l'informe anterior, a 515 a causa que d'acord a la nova normativa d'estabilitat pressupostària no han de formar part de l'inventari d'ens autonòmics les entitats participades per les autonomies en les quals una altra Administració Pública ostenti en solitari una majoria del control o finançament de l'entitat.
INCOMPLIMENTS
A nivell de cada autonomia, i encara que moltes es troben en percentatges propers al 100%, vuit d'elles no complirien el compromís inicial.
A més de Catalunya, es troben tracta d'Aragó --en haver dut a terme o estar proper a completar el 50% del compromís inicial--, Castella-la Manxa (79,6%), Extremadura, (83,3%), Galícia (97,8%), Comunitat de Madrid (92%), Regió de Múrcia (68,1%) i Navarra (96%).
Segons les previsions, els processos d'extinció d'entitats produiran, sobre la base de les dades disponibles, un estalvi en el període 2011-2013 d'1.505,43 milions d'euros.
Addicionalment a aquest compromís adquirit amb anterioritat, les Comunitats Autònomes han aprovat un compromís addicional de reducció neta de 193 entitats en 2013.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH