L'Agència Tributària ha retornat ja més de 3.700 milions d'euros a contribuents

|

9declaracion-renda

L'Agència Tributària ha retornat ja, a data de 31 de maig, 3.733 milions d'euros, corresponents a més de 5.530.000 contribuents, en la campanya de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de 2012. El 77% de les devolucions sol·licitades ja s'han abonat al contribuent. Aquesta acceleració en el ritme de les devolucions pagades, que creixen un 16% tant en nombre com en import, resulta especialment significativa si es té en compte l'evolució del nombre de reintegraments sol·licitats.

L'acceleració de les presentacions per internet se segueix apreciant, al seu torn, a les declaracions a ingressar, amb un creixement del 11% en nombre i del 27% en import pel que fa a les mateixes dates de l'any passat.


Aquest fort increment en l'ús d'internet per a la presentació dels esborranys i declaracions de la Renda també està relacionat amb el major aprofitament del servei REN0. A data de 31 de maig, el servei exprés per a l'obtenció ràpida de l'esborrany i les dades fiscals havia estat utilitzat ja per 11,9 milions de contribuents, un 14,5% més que l'any passat.

Servei de cita prèvia

De qualsevol forma, per a aquells contribuents que no desitgin utilitzar internet per a la presentació de la seva Renda, com tots els anys l'Agència Tributària posa a disposició les seves oficines presencials i serveis telefònics. A tancament de maig ja s'han concertat més d'1,9 milions de cites prèvies per a la confecció de declaracions de Renda i s'han atès més de 5,1 milions de trucades telefòniques.

Com altres anys, i malgrat la creixent utilització d'internet com a via per agilitar els tràmits de la Renda, en les primeres setmanes de campanya presencial s'ha produït una alta demanda en el servei de sol·licitud de cita prèvia. El calendari de cites es va obrint progressivament, de manera que es recomana als contribuents una utilització gradual del servei.

Al mateix temps, amb l'objecte de mitigar en la mesura del possible una eventual pèrdua de cites en perjudici del conjunt dels contribuents, l'Agència Tributària vol recordar als ciutadans que poden modificar la hora i dia assignats per a la seva cita, o comunicar, si escau a la pròpia Agència, que han decidit no fer ús de la mateixa. Actualment, en més del 25% de les cites concedides amb més d'una setmana d'antelació el contribuent finalment no es presenta.

El servei d'atenció amb cita prèvia es mantindrà fins a l'1 de juliol, últim dia de la campanya. La via de presentació per internet (www.agenciatributaria.es) segueix a la disposició dels contribuents que prefereixin agilitar les seves gestions sense haver de desplaçar-se fins a les oficines de l'Agència o entitats col·laboradores.

Està previst que la present campanya compti amb 19.525.000 declaracions, de les quals 14.935.000 donaran dret a devolució, per un import total de 10.665 milions d'euros, i 4.100.000 declaracions sortiran amb resultat a ingressar, per import de 6.525 milions d'euros.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH