La Troika publicarà aquest dilluns les seves conclusions inicials sobre l'última visita per avaluar la banca

|

examen troica

Els inspectors de la troika -formada per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI)- publicaran demà les seves conclusions preliminars sobre l'última visita a Espanya per analitzar la salut del sector financer i verificar que compleix amb les condicions pactades per alliberar les ajudes per a la seva reestructuració.

En la seva tercera missió d'avaluació del rescat bancari d'Espanya, la troika va traslladar a les entitats la seva "màxima preocupació" per l'evolució del crèdit a Espanya, que segueix sense fluir i no reprèn el seu paper d'impuls en l'activitat econòmica.

La visita es va perllongar durant dues setmanes després del seu desembarcament el passat 21 de maig. En els primers dies, la troica es va reunir amb els responsables de les principals entitats, mentre que la segona setmana de missió es va centrar en converses amb membres del Ministeri d'Economia i del Banc d'Espanya.
En concret, les institucions emetran dos informes amb les seves conclusions preliminars: un dels tècnics de la CE i el BCE i un altre dels del FMI. Aquests informes antecedeixen als finals que es preveuen presentar en els últims dies de juny.
En els contactes entre la troica i els dirigents de les principals entitats financeres d'Espanya, els inspectors van preguntar com impulsar la concessió de crèdit entre les famílies i les pimes.
Els tècnics de la troica, recolzats a més per experts de l'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les seves sigles en anglès) i del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE), també es van interessar pels crèdits refinanciados, després que el Banc d'Espanya hagi endurit els criteris per a la seva classificació.
Precisament, des del mercat s'especula amb que la banca hagi de realitzar noves provisions i amb que aquesta circumstància pugui derivar en noves ajudes públiques. No obstant això, tant de la CE com des del Govern espanyol es descarta la possibilitat que la banca espanyola requereixi més dels 40.000 milions d'euros sol·licitats de la línia de 100.000 milions facilitats per Brussel·les. La disponibilitat d'aquest crèdit expira a la fi d'aquest any.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH