El Gobierno canviarà la Llei del Medicament per permetre als fisioterapeutes prescriure medicaments

|

fisioterapeuta

El projecte de Llei sobre farmacovigilància per combatre la lluita contra els medicaments falsificats, que s'està tramitant al Congrés i comporta la modificació de la Llei del Medicament, permetrà previsiblement als fisioterapeutes indicar, usar i autoritzar la dispensació de medicaments.

El PP, CiU, UPyD i Esquerra Unida han presentat diferents esmenes per incloure en aquest projecte de llei aquest "demanda històrica" dels fisioterapeutes, que afectarà a aquells medicaments no subjectes a prescripció mèdica i productes sanitaris relacionats amb l'exercici de la seva professió.

A més, en l'esmena dels 'populars' s'estableix que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat serà qui acrediti a aquests professionals amb efectes a tot l'Estat "d'acord amb el que es determini reglamentàriament".

El PP ha defensat que la prescripció de productes sanitaris "resulta viable" ja que els nous títols de grau en Fisioteràpia contemplen l'adquisició de coneixements per a ús de medicaments i productes ortoprotésicos.

D'igual manera, afegeixen, aquesta ampliació de competències "no té cost" i "dóna cobertura legal" a les actuacions d'aquests professionals, pel que hi ha hagut un consens parlamentari, com va quedar demostrat recentment en una proposició no de llei signada per tots els grups parlamentaris demanant al Govern tal objectiu.

A més, entre les 30 esmenes presentades pels 'populars' a aquest projecte de Llei inclouen dues destinades a reforçar les competències de l'Estat a l'hora de definir els preus dels medicaments i garantir en condicions d'igualtat l'accés en tot el Sistema Nacional de Salut (SNS).

El PP critica l'engegada d'algunes "mesures parcials" engegades per algunes comunitats que han "donat lloc a l'existència d'una alta litigiosidad i a la necessitat de presentació de recursos davant el Tribunal Constitucional", com ha succeït amb les taxes de l'euro per recepta de Madrid i Catalunya i la subhasta de medicaments d'Andalusia.

Per això, proposen deixar clar en la Llei del Medicament que les mesures que les comunitats adoptin per racionalitzar la prescripció i ús de medicaments "no podran produir diferències en les condicions d'accés" a aquells medicaments finançats pel SNS, ni al seu catàleg ni als seus preus.

Així mateix, estableixen que el preu industrial dels medicaments no podrà ser objecte de modificació a l'efecte de prestació farmacèutica en el SNS, tret que aquest sigui "aplicable en tot el territori nacional".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH