Jaume Bosch:"Si vam a crear 1.000 llocs de treball però destruïm 1.500 no surten els comptes"

|

alcaldesantboi

 Carmen P. Flores.- Des de la presentació als mitjans de comunicació del projecte d'un  "Outlet a Viladecans" de grans dimensions, alguns dels ajuntaments de l'entorn, han posat el crit en el cel per l'impacte negatiu que això provocaria en el comerç local, que en molts dels casos portaria al tancament de tendes i a l'atur de nombrosos treballadors. El primer a manifestar la seva postura ha estat l'alcalde de Sant Boi,Jaume Bosch, amb qui  Catalunya Press ha mantingut la següent entrevista.

-- Sr Bosch , per què no volen l'Outlet de Viladecans?

--L'equip d'aquest Ajuntament té un model de comerç urbà que recoje el Pla del Govern, que és un model urbà, compacte i de ciutat, Per això, la implantació del centre xoca amb el nostre model , per dos motius: El primer, perquè la instal·lació de l'Outlet era del cas urbà xoca amb el model de proximitat que dóna vida als carrers, a la ciutat , que és agradable passejar per ella. Est és el primer xoc.
Segundo, un outlet d'aquestes proporcions pot provocar que comerços del municipi, sobretot de roba, hagin de tancar per la gran competència que això suposa quant a uns preus molt competitius i per la novetat que això suposa. Est és un altre motiu de la nostra negativa.
--Han calculat a quants lloc de treball del comerç local afectaria ?
--No ho hem calculat, però en Sant Boi tenim 1.600 comerços que donen ocupació a 6.000 persones. Si això afectés al 20% del comerç, estaríem parlant que l'Outlet afectaria a 1000 persones. Però com no tenim dades més exactes, crec que s'hauria de fer un estudi rigorós que de moment no tenim.
--S'ha parlat amb el Consell Comarcal per conèixer la seva postura ja que aquest tema afecta a diversos municipis?
--Crec que l'Outlet no solament afecta a diversos municipis, sinó a tota Catalunya, o almenys a tota l'Area Metropolitana. Hi ha gent de Sant Boi i d'altres municipis que van a la Roca i això que està en l'altra punta. Això vol dir, que poden venir aquí gent d'altres punts de Catalunya , més la gent que ve a Barcelona en creuers. Però la competència amb les tendes que sobreviuen amb la crisi, és el que ens fa dubtar del projecte. Però tornant a la pregunta, encara no hem parlat amb el Consell, perquè encara la proposta és molt recent. Nosaltres hem presentat una moció en el Ple , que hem aprovat amb els vots a favor de tots els grups. També sabem que l'ajuntament de Gavá va a presentar una altra moció en el mateix sentit que la nostra .Els Ajuntaments ens estem posicionant com a Ajuntaments.. El Consell no pot posicionar-se perquè ha de vetllar per les posicions de tots els Ajuntaments, i nosaltres pels interessos dels nostres ciutadans.

--Han parlat amb la Generalitat?
--No, però li hem enviat la moció en la qual instava a la Generalitat a analitzar a fons el tema de l'ocupació. És a dir, quants llocs de treball pot generar, però també la quantitat de llocs de treball que es destruirian, perquè si vam crear 1.000, però es destrueixen 1.500, no surten els comptes. Per això la Generalitat ha de ser l'encarregada de realitzar l'estudi amb visió de país. A més demanàvem a la Generalitat que de suport al comerç de proximitat, perquè l'altre model, com està passant a França, Anglaterra i altres països, en els quals la gent es va a passar tot el dia a aquests centres deixa a les ciutats vacias, deserticas. El bonic és veure els carrers plens de gent que surten a passejar i a comprar, que facin vida en elles.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH