El Gobierno diu que inclourà mesures contra la pobresa infantil en el Pla d'Acció per a la Inclusió Social 2013-2016

|

Nens menjant

El Gobierno, en resposta a preguntes de la portaveu del PSOE en la Comissió de Serveis Socials del Congrés dels Diputats, Rosa Aguilar, ha anunciat que ha previst incloure mesures contra la pobresa infantil en el futur Pla Nacional d'Acció per a la Inclusió Social (PNAiri) 2013-2016.

Amb aquesta resposta escrita, a la qual ha accedit Europa Press, l'Executiu que presideix el popular Mariano Rajoy ha reaccionat a la pregunta que, també per escrit, havia registrat el març passat al Congrés la diputada nacional del PSOE per Còrdova, qui va voler saber: "Quines mesures concretes va a prendre el Govern per lluitar contra la pobresa infantil?".

A aquesta qüestió, el Govern central ha respost que "les mesures específiques de reducció de la pobresa infantil es prendran en el marc de la política d'inclusió social i, per tant, seran desenvolupades en el futur Pla Nacional d'Acció per a la Inclusió Social (PNAiri) 2013-2016, que està previst aprovar en el segon semestre d'aquest any, i s'està elaborant amb la col·laboració de les diferents administracions públiques, del Tercer Sector i dels agents socials".

Segons es recull en la resposta a la portaveu socialista en la Comissió de Serveis Socials del Congrés, "la protecció de la infància i de l'adolescència constitueix una prioritat del Govern i se situa en la primera linea d'actuació".

De fet, "en aquesta línia, i per garantir als nens un desenvolupament equilibrat i ple de les seves capacitats i drets, el Govern va aprovar el passat 5 d'abril l'II Pla Estratègic Nacional d'Infància i Adolescència 20113-2016 (II PENI/I)".

En conseqüència i segons ha destacat el Govern en la seva resposta al PSOE, "les polítiques d'infància, per primera vegada a Espanya, comptaran amb un pressupost quantificat, en concret de 5.159 milions per als propers quatre anys. Amb aquest Pla, se situa als menors en el centre de les polítiques del Govern i, al llarg dels seus vuit objectius i 125 mesures, s'aborden l'àmbit de la família, la discapacitat, les tecnologies de la informació, l'acolliment i l'adopció, les situacions de conflicte, l'educació i la salut".

PLA CONTRA LA POBRESA INFANTIL

No obstant això, i encara que el Pla inclou mesures específiques per lluitar contra l'exclusió social i la pobresa infantil, el Gobierno entén que "existeix un ampli marge per a la millora, especialment referent a mesures de benestar i privació material", raó per la qual l'Executiu "va a adoptar noves mesures que es concretaran en un Pla de Lluita contra la Pobresa Infantil".

Est serà, segons el Gobierno, "un objectiu prioritari dins del Pla Nacional d'Inclusió social" i, a més, "aquesta iniciativa es complementarà amb el Pla Integral de Suport a les Famílies, que garantirà la seva protecció social, jurídica i econòmica, amb mesures específiques destinades a la infància".

Es tracta de mesures "orientades a la protecció de l'interès superior del menor, amb especial sensibilitat a les situacions de risc en la qual puguin trobar-se", la qual cosa es deu al fet que el Gobierno considera, "més que mai, que és necessari continuar treballant perquè tots els nens i nenes tinguin un futur en el qual la igualtat d'oportunitats, la responsabilitat, la participació i el compromís social facin del nostre país un exemple de referència internacional".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH