dimecres, 19 de febrer de 2020

Els xiclets i pegats de nicotina sí són eficaços per deixar de fumar

|

fumar

La teràpia de reemplaçament de nicotina i altres farmacos poden ajudar a les persones a deixar de fumar, segons una nova revisió sistemàtica publicada en 'The Cochrane Library'. L'estudi, que és un resum de les anteriors revisions 'Cochrane', recolza l'ús dels medicaments per deixar de fumar que ja expliquen àmpliament amb llicència internacional i demostra que un altre medicament autoritzat a Rússia podria tenir potencial com un tractament eficaç i assequible.

A Europa i Estats Units, els únics medicaments autoritzats en l'actualitat per deixar de fumar són les teràpies de reemplaçament de nicotina (NRT), tals com els pegats de nicotina, l'antidepressiu bupropion i la vareniclina, mitiga els efectes de la nicotina sobre els receptors de nicotina en el cervell. A Rússia i en altres parts d'Europa de l'Est també ha rebut l'aprovació de les autoritats sanitàries la citisina, similar a la vareniclina, per deixar de fumar.

Els autors van combinar els resultats de les revisions 'Cochrane' existents en la matèria, utilitzant totes les dades disponibles de tots els exàmens individuals, amb proves de 267 estudis, en els quals en conjunt van participar un total de 101.804 persones. Els estudis van abastar una àmplia varietat de medicaments per deixar de fumar amb i sense llicència, la seva comparació amb placebo, i els tres tractaments principals entre si. Si una persona va deixar de fumar durant sis mesos o més, es va considerar un intent de deixar de fumar amb èxit.

Les probabilitats de deixar de fumar van ser d'aproximadament un 80 més alta solament amb bupropion NRTor que amb placebo, i entre dos a tres vegades superior amb vareniclina que amb placebo
. No obstant això, vareniclina va anar aproximadament un 50 per cent més eficaç que qualsevol formulació única de TSN (pegats, xiclet, pastilles, aerosols i inhaladors), però similar en eficàcia a la combinació de dos tipus de NRT.

Amb informació de dos estudis recents, citisina va millorar les possibilitats d'abandonar l'hàbit de consum de tabac en gairebé quatre vegades en comparació del placebo. Entre altres tractaments provats, nortriptilina, un altre medicament antidepressiu, va ser més eficaç que el placebo, però no va oferir cap millora addicional en combinació amb TSN.

"Aquesta revisió proporciona una forta evidència que els tres principals tractaments, la teràpia de reemplaçament de nicotina, el bupropión i la vareniclina, poden ajudar a les persones a deixar de fumar", va dir l'investigador principal Kate Cahill, del Departament de Ciències de la Salut d'Atenció Primària a la Universitat d'Oxford, a Oxford, Regne Unit.

"A pesar que citisina no està autoritzada actualment per deixar de fumar en la majoria del món, aquestes dades suggereixen que té potencial com una teràpia eficaç i assequible", va afegir. Els investigadors també van avaluar la seguretat dels diferents medicaments: Bupropion, que és conegut per provocar atacs ocasionals en persones vulnerables, no va conduir a un augment en la taxa de convulsions quan s'utilitza per deixar de fumar en la seva versió d'alliberament lent i, en general, NRT, bupropion i vareniclina es consideren tractaments de baix risc, encara que els resultats de vareniclina estan menys clars, per la qual cosa podria necessitar-se investigació addicional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH