Detingudes 145 persones a Catalunya i imputades altres 275 per defraudar 7,8 milions a la Seguretat Social

|

seguretat social

La Policia Nacional ha detingut en una operació desenvolupada a Catalunya a 145 persones i imputat a altres 275 imputats per delictes de falsedat documental i fraus a la Seguretat Social i al Servei Públic d'Ocupació (SPEE), amb una quantia defraudada de 7.806.708 euros, segons informen fonts policials en un comunicat.

Empreses relacionades amb la construcció, els serveis de neteja i la jardineria havien estat creades únicament amb la intenció de tramitar altes de falsos treballadors perquè poguessin percebre prestacions per desocupació o subsidis.

Entre els arrestats figuren administradors de les mercantils fictícies i falsos empleats que havien pagat per ser contractats i així poder optar a les ajudes.

Durant la signatura a Madrid d'un conveni entre els ministeris d'Interior i d'Ocupació per reforçar la lluita contra el frau en drets laborals i socials de treballadors i empreses, el titular d'Interior, Jorge Fernández, ha assegurat que l'operació "posa de manifest la importància del conveni subscrit contra aquest tipus d'insolidaritat".

19 EMPRESES DETECTADES

La investigació es va iniciar després de detectar-se 19 empreses inscrites en el Règim General de la Seguretat Social freturoses d'activitat laboral real i efectiva, i va sol·licitar documentació a la Tresoreria General de la Seguretat Social.

De l'anàlisi de la documentació analitzada i de les dades obtingudes en diferents registres públics, la policia va poder determinar que la pràctica totalitat d'aquestes empreses dedicades suposadament a neteja i jardineria s'havien creat per defraudar a la Seguretat Social i el SPEE mitjançant l'obtenció irregular de prestacions o subsidis.

Solament dos de les mercantils investigades havien tingut activitat real, encara que també havien estat utilitzades pels seus administradors il·lícitament per a les mateixes finalitats.

A més del frau derivat del cobrament irregular de subsidis, les mercantils tampoc satisfeien el pagament de les quotes d'assegurances socials dels empleats donats d'alta.


La policia va sol·licitar al SPEE els expedients per desocupació dels treballadors que suposadament havien simulat una relació contractual amb les empreses investigades, i la majoria corresponien a estrangers que també pretenien regularitzar la seva situació a Espanya.

La quantitat defraudada per la trama ascendeix a 7,8 milions d'euros, dels quals 4.821.246 d'ells per impagaments a la Tresoreria General de la Seguretat Social, i 2.985.462 euros mitjançant subsidis percebuts il·lícitament del SPEE.

De moment no s'ha pogut cuantificcar el muntant total del frau al SPEE, en estar pendent d'estudi una part dels expedients de desocupació i les certificacions individualitzades del cobrat indegudament.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH