Demanen tres anys de presó per a Ana Torroja

|

Ana Torroja

El jutge d'Instrucció número 7 de Palma, Antoni Garcias, ha dictat un acte d'obertura de judici oral contra Ana Torroja i els seus assessors per presumpte frau fiscal, delicte pel qual l'Advocacia de l'Estat demana una pena de presó de 3 anys i 3 mesos per a la cantant i la Fiscalia 18 mesos.

En l'acte dictat per Garcias, el jutge sol·licita una fiança de 2 milions d'euros per Torroja i els seus dos assessors fiscals, per les possibles responsabilitats pecuniàries que poguessin derivar-se contra ells en aquesta causa, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

Aquests 2 milions d'euros correspondrien al triple de les quanties presumptament defraudades.

Aquest judici correspon a una de les peces separades del caso Llampec, obert en 2007, per presumptes delictes contra la hisenda pública relacionats amb el bufet d'advocats Feliu de Palma i en el qual ja s'ha jutjat una altra peça de frau fiscal.

En aquesta peça separada, la Fiscalia imputa a Torroja dos delictes fiscals pel presumpte impagament de l'Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en els exercicis 2006 i 2007, i sol·licita per a ella una pena de presó de 9 mesos per cadascun dels dos exercicis, així com que aboni l'impagat.

Per la seva banda, l'Advocacia de l'Estat imputa a Torroja, per qui demana una pena de presó de 3 anys i 3 mesos, però també al seu advocat a Palma, Gabriel Feliu, així com un altre assessor financer radicat a Madrid i amplia la comissió dels presumptes delictes als exercicis 2001, 2002, 2003, 2004, 2006 i 2007.

Pel que es refereix a l'exercici 2005, els investigadors també van apreciar la comissió de delicte fiscal per impagament de l'IRPF però va anar en una fase avançada de la instrucció, la qual cosa ha impedit que s'inclogui en aquest procés, però s'està investigant en una altra peça separada.

El jutjat d'Instrucció número 7 citarà a les parts per notificar-los personalment l'obertura de judici oral, però és previsible que els imputats que resideixen fora de Balears, com és el cas de Torroja i un dels seus assessors fiscals, sol·licitin que els sigui comunicada per via d'exhort per no haver de desplaçar-se a les illes.

Posteriorment, l'assumpte es remetrà a un jutjat penal de Balears que serà el que fixi la data de judici.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH