Superar el límit de velocitat, ingerir alcohol i usar el mòbil, principals factors de risc d'accidents de trànsit

|

Cotxe

Un estudi de l'Adreça de Tràfic del Govern basc conclou que superar els límits de velocitat, ingerir alcohol i usar el mòbil al volant són, per aquest ordre, les variables que afecten en el risc de tenir un accident. A més, el risc d'accident s'incrementa amb l'edat i l'antiguitat del carnet, segons dades d'enquestes realitzades els anys 2009 i 2010.

En total, per al treball s'han utilitzat les respostes de 2.434 persones conductores que van ser enquestades per l'Adreça de Tràfic sobre els seus comportaments al volant. Així, l'estudi construeix una tipologia de les persones conductores que les divideix en quatre grups, amb diferents comportaments i característiques.

Un primer grup és el de persones accidentades per motius no determinats, la mitjana dels quals d'edat és la major d'entre tots, 37 anys, i també són els qui major mitjana d'anys de carnet tenen, al voltant de 16. La majoria condueix per motius familiars i oci, generalment durant eldí a, mentre que les hores conduïdes i els quilòmetres per setmana, estan prop de la tendència general.

En un segon grup es troben les persones no accidentades però amb mala conducta, que registren l menor edat mitjana de totes, al voltant dels 28 anys, sent el rang d'edat més abundant el de menors de 25 anys, amb un 63,2 per cent. També són els qui menor mitjana d'anys de carnet tenen, al voltant de 8 anys, i condueixen, fonamentalment, per motius familiars i d'oci.

El tercer grup és de les persones accidentades amb mala conducta i és majoritàriament masculí, amb un 73,5 per cent, i les xifres d'els qui condueixen per treball són similars a la d'els qui ho fan per oci i motius familiars. A més, té una alta mitjana de quilòmetres conduïts per setmana, 485, i moltes d'aquestes persones condueixen per autovies o autopistes.

Finalment, en el grup de persones no accidentades, la majoria són dones, un 66,8 per cent i, en general, condueixen per motius familiars i d'oci, no per treball, a més de ser les que menor quantitat d'hores condueixen per setmana, 174 quilòmetres de mitjana.

Les dades han estat extrets d'un treball encarregat va encarregar a la UPV/EHU la realització d'un estudi entorn de la seguretat vial i la mobilitat, basant-se en les dades d'enquestes realitzades els anys 2009 i 2010.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH