Clatellot a Wert, oportunitat de rectificar

Redacció Catalunyapress

El ministre Wert i, per extensió, el govern del PP han rebut una bona clatellada amb el dictamen del Consell d'Estat sobre la seva proposta de reforma educativa. La manifesta voluntat del ministre d'Educació d'atacar el model d'immersió lingüística ha estat contundentment rebutjada pel Consell d'Estat, que ha recordat als governants del PP que tant la Constitució com el Tribunal Constitucional han reconegut la competència de Catalunya per orientar el seu sistema educatiu cap a un model d'integració.

Una vegada aclarit el que per a tots els catalans ja estava clar, ara és el moment que el ministre Wert retiri la LOCME i comenci de nou. I que ho faci, no des d'un punt de vista ideològic, sinó a partir de l'interès general. En una qüestió sí que estem d'acord amb el ministre: cal aconseguir una educació de més qualitat i exigència. Això només es podrà assolir des del consens amb un gran pacte d'estat que estableixi objectius i directrius a mitjà termini i que abandoni d'una vegada la dèria dels governs espanyols de canviar de dalt a baix el model educatiu cada vegada que hi ha un canvi d'inquilí a la Moncloa. Ho ha fet el PSOE i ho fa el PP, i és clar, amb aquesta incertesa i amb aquests canvis bruscos de timó, no hi ha manera de cimentar objectius i línies clares, amb el conseqüent perjudici per a tot el sistema educatiu.

Seria bo que Mariano Rajoy hagués après la lliçó i que en el futur respectés les competències educatives de les comunitats autònomes, tal com destaca l'esmentat dictamen i que des del Ministeri d'Educació es comencés a elaborar un projecte que comptés amb el màxim consens polític possible. Cal que en aquest nou text es recullin les experiències positives de cada comunitat autònoma i que, com deia, amb un gran pacte d'estat puguem gaudir d'una llei que afronti els reptes educatius de la societat actual i eviti el fracàs escolar.

La riquesa i la possibilitat de creixement del país vindran donades per la capacitat que tinguem d'oferir una educació que busqui l'excel?lència en lloc de la intenció d'adoctrinar ningú. Aquest és el repte i aquí ens juguem tots el futur de les properes generacions.


Eva Parera
Portaveu adjunta de CiU al Senat i membre del comitè de govern d'Unió

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH