La llei de l'embut

Redacció Catalunyapress

La llei de l'embut és tan vella que encara s'ignora qui va anar l'inventor de la mateixa, encara que hi ha qui pensa que a Argentina és on millor partit li han tret a la mateixa per les ocurrents frases que ha generat en l'argot popular. La veritat és que, ara mateix,els qui millor saben utilitzar-la són els caps pensants de Brussel·les, que cada vegada que puja l'atur a Espanya li peguen una brega descomunal al Govern Rajoy ara, i abans al del socialista Zapatero.

Per fi hem arribat a la tràgica xifra de més de sis milions d'aturats i caminem a tota velocitat cap als set milions, que arribessin, per a la nostra desgràcia, mes aviat que tarda. I pel que sembla, pensen en la Troica que les mesures d'ajust imposades pel Banc Central, la Senyora Merkel i la Comision de Durao Barroso no tenen res a veure amb l'assumpte, per la senzilla raó que totes elles estan imposades pel nostre bé, que para això som europeus, de quarta regional, però europeus de soca-rel. I el curiós del cas és que aquesta denominació d'origen desapareix instantàniament quan es denomina als pobres aturats, que automàticament reben la nacionalitat espanyola, catalana o andalusa segons sigui el territori on cobren el subsidi, si és que ho cobren.

I a força de contribuir com a europeus i perdre l'ocupació com a espanyols és com es munten la història de l'economia real els nostres dirigents i els seus caps polítics de l'Europa pròspera i despòtica. Per això , urgeix tant parlar d'un sol banc comú i sobretot, d'una ocupació global en el qual Estats com Alemanya o Suècia percebin en el cogote el frio de l'obligació legal que tots tenim els mateixos drets de tenir un lloc de treball. I que si un senyor d'Huelva es va a l'atur, per posar un exemple ,el seu nom quedarà inclòs en una llista continental de la qual seran responsables els dirigents de tots els estats o de la Comision, que al desocupat de Huelva li és igual qui la tuteli, perquè, per a això paguem tots els nostres impostos, que són, per cert els que li permeten a aquests dirigents cobrar cada fi de mes i pegar-se viatges estratosfèrics.

Ser europeu sol per contribuir no ens interessa, ni a espanyols, ni a italians, ni a grecs, ni molt ràpid tampoc li va a interessar als pobres francesos. Per això, cal posar les cartes damunt de la taula amb fermesa i decisió i dir-li als de Brussel·les o a la Senyora Merkel, que és la que realment mana, que el de llei de l'embut ja no és de rebut, perquè com diuen al barri de la Boca bonaerense "la llei de l'embut és la més bufona pel més boludo" i el que es diu boludos, boludos, aquí no ho som des de fa ja bastant temps.

Manuel Fernando González
Editor i Director
www.catalunyapress.cat
www.pressdigital.es

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH