CaixaBank obté un benefici atribuït de 335 milions
 

|

CAIXABANK

CaixaBank va obtenir un resultat net atribuït de 335 milions d'euros el primer trimestre de l'exercici 2013, després de la incorporació dels resultats del negoci de Banca Cívica (des de l'1 de juliol de 2012) i de Banc de València (des de l'1 de gener de 2013), que impacten en la comparativa interanual del compte de resultats. 
 

Durant els primers mesos de 2013, i d'acord amb el calendari previst, CaixaBank ha finalitzat la integració de les plataformes informàtiques de les quatre caixes que conformaven Banca Cívica. A més, l'entitat ha formalitzat l'adquisició de Banc de València ?integrat comptablement de manera plena a CaixaBank?, la integració tecnològica del qual està prevista per al tercer trimestre del 2013.
L'entitat, presidida per Isidre Fainé, i el conseller delegat de la qual és Joan Maria Nin, ha començat el 2013 la segona fase del Pla estratègic 2011-2014, tot centrant els seus esforços a prioritzar la qualitat del servei i la reputació de l'entitat, per mantenir el lideratge comercial amb un creixement rendible.
CaixaBank reforça el lideratge al mercat espanyol, amb 13,8 milions de clients i una quota en crèdits del 15,3% i en dipòsits del 14,2%.
CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat líder del mercat espanyol ?després de completar el primer trimestre la integració comptable de Banc de València?, amb uns actius de 367.940 milions d'euros (+5,6%), una quota de volum de negoci del 14,7% i una quota de penetració de clients del 26,1% en banca de particulars. El volum de negoci arriba als 529.748 milions d'euros (+3,0%), 300.985 milions d'euros dels quals corresponen a recursos de clients (+3,5%) i 228.763 milions d'euros a crèdits bruts a la clientela (+2,4%). La quota de crèdit augmenta fins al 15,3% del total del sistema i la de dipòsits assoleix el 14,2%.
La gran fortalesa comercial del Grup, amb 34.334 empleats i 13,8 milions de clients, la xarxa més extensa del sistema financer espanyol, amb 6.400 oficines, 10.068 caixers i el lideratge en banca on-line, a través de Línia Oberta, i en banca electrònica, han permès a CaixaBank presentar un creixement del negoci i de l'activitat comercial equilibrat i de qualitat.
CaixaBank compleix el 100% dels rendiments derivats dels reials decrets llei 2/2012 i 18/2012 i augmenta la ràtio de cobertura del 60% al 75%.
La solidesa del negoci de banca minorista i l'evolució positiva de les participades permeten que el marge brut arribi als 1.696 milions d'euros (+1,4% respecte del mateix període de l'any anterior, +6,2% en la comparativa trimestral). El creixement del negoci amb més operativa i la intensa gestió de la rendibilitat de productes i serveis permeten uns creixements significatius dels ingressos bancaris.
D'altra banda, CaixaBank ha continuat la intensa i exigent gestió dels costos. El primer trimestre del 2013, les despeses es redueixen un 5,4% amb perímetre homogeni (proforma que incorpora Banca Cívica i Banc de València el primer trimestre del 2012). Addicionalment, s'han registrat costos extraordinaris per 759 milions d'euros, emmarcats dins del pla d'optimització de l'estructura del Grup.
Aquesta mesura permetrà augmentar l'eficiència i millorar la productivitat, i garantirà la consecució de les sinergies de costos previstes per al 2014 de les integracions de Banca Cívica i Banc de València (625 milions).
L'esforç en dotacions i sanejaments s'ha mantingut elevat, amb un total de 3.458 milions (1.951 milions de pèrdues per deteriorament d'actius i 1.507 milions d'ajustos de valor raonable de Banc de València).
Amb el registre dels 902 milions que restaven pendents del Reial decret llei 18/2012, CaixaBank compleix el 100% dels requeriments de provisions derivats dels reials decrets llei 2/2012 i 18/2012, amb un total de 6.759 milions en provisions.
Amb això, la ràtio de cobertura se situa en el 75% (60% el 31 de desembre de 2012), un 154% si s'hi inclou la garantia hipotecaria. D'altra banda, la cartera d'actius adjudicats presenta una cobertura del 48%.
Durant el trimestre s'ha comptabilitzat la diferència negativa de consolidació que s'ha generat en l'adquisició de Banc de València per un import net de 1.777 milions d'euros.
El total de provisions per a insolvències constituïdes arriben als 16.826 milions d'euros (+4.755 milions d'euros respecte de la situació de tancament del 2012). Aquest sòlid nivell de cobertures és conseqüència de l'esforç fet al registre de dotacions i sanejaments elevats i del seguiment de criteris conservadors en el moment de la integració de Banca Cívica i l'adquisició de Banc de València.
Amb això, la ràtio de cobertura se situa en el 75% (60% el 31 de desembre de 2012), un 154% si s'hi inclou la garantia hipotecària.
Obra Social: al costat de les persones ahir, avui i sempre
"la Caixa" ha aprovat dotar la seva Obra Social d'un pressupost de 500 milions d'euros per al 2013, el mateix que els cinc anys precedents, i consolida una vegada més el seu compromís amb les persones i amb el progrés de la societat.
La distribució d'aquesta inversió per àrees d'actuació es desglossa de la manera següent: 334 milions d'euros al desenvolupament de programes socials i assistencials (67% de la inversió); 67,1 milions a iniciatives científiques i mediambientals; 64,3 milions a activitats culturals, i 34,6 milions d'euros a projectes educatius i d'investigació.
Amb l'eficiència com a principi d'actuació bàsic, l'Obra Social manté com a objectiu estratègic donar resposta als grans reptes de la nostra societat: l'equitat (el foment de la igualtat d'oportunitats, especialment en favor dels col·lectius més desafavorits); la longevitat (l'envelliment actiu i saludable i la participació plena de la gent gran a la nostra societat); la gestió de la diversitat (especialment en el terreny de la interculturalitat), i la sostenibilitat (entesa com el desenvolupament socioeconòmic perdurable).
Al voltant d'aquests eixos, l'Obra Social continua impulsant projectes dirigits a la superació de la pobresa i de l'exclusió a Espanya, el foment de l'ocupació entre col·lectius amb dificultats, la facilitació de l'accés a l'habitatge, l'atenció psicosocial a persones amb malalties avançades i els seus familiars, la promoció de l'autonomia de la gent gran, l'avenç de la recerca i del coneixement científic, la divulgació de la cultura i la conservació i la millora del medi ambient, entre altres.
Al llarg del primer trimestre del 2013, l'Obra Social ha dedicat 11,4 milions d'euros a la concessió d'ajudes a 31.989 nens a fi de contribuir a evitar la perpetuació de la pobresa a les seves famílies. Incorpora ha proporcionat una oportunitat laboral a 2.550 persones en 762 empreses ordinàries durant el mateix període; i 3.673 pacients han rebut suport del projecte d'atenció a persones amb malalties avançades que l'Obra Social impulsa a més de 50 centres hospitalaris i a domicili.
Promoure l'envelliment saludable a través del programa Gent 3.0, present a 598 centres repartits per tot Espanya, i facilitar l'accés a una llar (l'Obra Social disposa, en aquests moments, de més de 6.000 habitatges lliurats en el marc dels projectes Habitatge Assequible i Lloguer Solidari, dels quals es beneficien ciutadans amb rendes baixes) es mantenen com a altres de les prioritats.
El lliurament de 100 noves beques per ampliar estudis de postgrau en universitats espanyoles i la concessió de les ajudes als 20 projectes seleccionats pel programa de foment de l'emprenedoria social, conjuntament amb l'IESE, també han estat fites del trimestre.
En el capítol mediambiental, l'Obra Social continua donant suport a la conservació i la millora dels espais naturals de tot Espanya (2.946 projectes impulsats, que, a més, han permès la reinserció laboral de més de 9.760 persones, des del 2005). L'avenç de la recerca (amb el lliurament recent de les ajudes de la tercera edició del programa recerCaixa) i l'acostament del coneixement científic a tots els públics (amb exposicions com ara "Tecnorevolució" o "Parlem de drogues") han centrat els esforços de l'Obra Social.
La divulgació de la cultura ha tingut en les mostres "Seduïts per l'art" (a Barcelona), "Mesopotàmia. Abans del diluvi" i "Mestres del caos" (a Madrid) i "El paisatge nòrdic al Museu del Prado" (Sevilla) alguns dels seus actes més destacats. S'hi van sumar la presentació de l'Informe sobre l'estat de l'art, promogut per la Fundació Art i Mecenatge, impulsada per "la Caixa", i la presentació del premi literari Plataforma-Neo, que va recaure a la novel·la Els dies que ens separen, de Laia Soler.
En l'àmbit internacional, durant el primer trimestre del 2013, l'Obra Social ha segellat aliances estratègiques amb dues de les fundacions més importants d'Europa, la Fundació Cariplo (d'Itàlia) i la Fundació Calouste Gulbenkian (de Portugal). En països en via de desenvolupament, l'Obra Social manté vigents 67 projectes en 26 països i ja ha superat la xifra de 2 milions de nens immunitzats a través del seu programa Vacunació Infantil, desenvolupat conjuntament amb GAVI Alliance.
Un trimestre que ratifica, una vegada més, la sensibilitat, el compromís i la implicació de "la Caixa" amb les necessitats de les persones. El 2012, més de vuit milions de ciutadans es van beneficiar de les 42.000 iniciatives promogudes per l'Obra Social a tot Espanya

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH