El Consell d'Estat rebutja que Catalunya hagi de pagar escoles privades en castellà

|

Alumnes aula

El Consell d'Estat accepta que els governs autònoms hagin de determinar en una "proporció raonable" l'ús de la seva llengua pròpia i del castellà amb l'objectiu de "garantir el coneixement de les mateixes", però rebutja que per garantir que un alumne pugui, si vulgues, tenir classes preferentment en castellà, la comunitat hagi de pagar-li si és necessari un col·legi privat, com diu el polèmic projecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat de l'educacion (Lomce) impulsat pel ministre José Ignacio Wert.

El dictamen sobre la reforma educativa, adoptat el passat 18 d'abril i dau a conèixer aquest dimecres, considera que aquest apartat no hauria de figurar en la llei perquè afecta a l'àmbit de decisió de les comunitats amb llengua pròpia i que ha de quedar "en el marc de les mesures si escau a adoptar per les administracions educatives quan aquestes així ho decideixin, en el supòsit de no disposar d'altres mitjans o recursos per garantir a la xarxa pública l'ús del castellà com a llengua vehicular".

EDUCACIÓ PER A la CIUTADANIA

El Consell d'Estat es mostra contrari a la desaparició completa del currículum de qualsevol rastre d'assignatures "de formació ètic-cívica", fins ara englobades dins de la polèmica àrea d'Educació per a la Ciutadania, per la qual cosa suggereix que s'inclogui. "Per ventura procediria imposar-la com a obligatòria en algun moment" assenyala el text. Argumenta que han estat nombrosos els acords i recomanacions, subscrites per Espanya, del Consell d'Europa i de la Unió Europea "per vetllar per l'aprenentatge dels valors democràtics i de la participació democràtica amb la finalitat de preparar a les persones per a una ciutadania activa".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH