Segons CCOO: "CiU vol tenir un control total de l'univers comunicatiu públic de Catalunya"

|

tv3huelga 1

Catalunyapress.- En nota de premsa CCOO vol alertar davant del pla que la Generalitat està duent a terme per canviar el model en els mitjans de comunicació audiovisuals de Catalunya, orquestrat pel Departament de Presidència que encapçala el conseller Francesc Homs

En les últimes setmanes aquest pla es va concretant: la Direcció de la CCMA (que agrupa TV3 i Catalunya Ràdio) ha anunciat el tancament d'un seguit de corresponsalies de TV3 primer i de Catalunya Ràdio després, amb l'acomiadament de tots els corresponsals que fins ara desenvolupaven aquesta feina i la seva substitució per un trasllat molt insuficient de persones de la plantilla.
El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat un avantprojecte de pressupostos per a 2013 amb una reducció del 17% de l'aportació de la Generalitat i amb una reducció del 18% del capítol de sous i salaris. Paral?lelament, la CCMA ha signat uns convenis per a la cobertura de la informació local i territorial amb La Xarxa (ens sorgit de la fusió de COM Ràdio i la XAL, que agrupa emissores locals i de la Diputació de Barcelona) i amb l'ACN (Agència Catalana de Notícies). Les Direccions de l'ACN i de La Xarxa han anunciat també als representants dels seus treballadors propostes amenaçadores de greus retallades salarials i de nous acomiadaments.
En paraules de CCOO "tots els mitjans públics de comunicació han patit retallades any rere any però segueixen sent tossudament líders d'audiència. L'ACN ha obtingut el reconeixement de la seva utilitat per la unanimitat de tots els grups del Parlament a través de l'aprovació d'una moció sobre el model i futur de la CCMA, l'11 d'abril passat"
QUI GUANYA I QUI PERD AMB AQUEST NOU MODEL?
El govern de la Generalitat, les Direccions de la CCMA, de l'ACN i de La Xarxa argumenten la manca de recursos econòmics a causa de la crisi per justificar aquestes noves retallades de pressupost que se sumen a les ja practicades els anys anteriors. Per CCOO "fer recaure una rebaixa de pressupost de manera tan brutal sobre els treballadors, els seus salaris i condicions laborals i, finalment, en la pèrdua de llocs de treball va contra la concepció del servei públic a la ciutadania".
La precarització del sector públic dels mitjans de comunicació afebleix a més segons CCOO "la qualitat democràtica del país, priva d'informació veraç i plural als ciutadans i afavoreix que els continguts informatius quedin en mans de grups privats amb interessos privats. Una lesió fonda als mitjans públics de comunicació és una ferida molt greu al debat democràtic i un perjudici irreparable a les estructures d'Estat".
Tenir uns treballadors molt amenaçats contribueix al seu interès d'aprofundir en la "regovernamentalització" d'uns mitjans de comunicació que, a través de les lleis audiovisuals impulsades en l'etapa anterior, havien començat a caminar "per vies més plurals i independents".
Els guanys, doncs, d'aquesta crisi se'ls volen endur "el Govern i els grups de comunicació privats. Guanys polítics i econòmics. Les pèrdues, per als treballadors i per als ciutadans".
Segons CCOO "hi ha el perill que CiU i els seus aliats tinguin un control total de l'univers comunicatiu públic de Catalunya, en unir les estructures de la Generalitat i del món local amb la Diputació de Barcelona. El perill de passar a un concepte de pensament polític-social únic és imminent, i podem caure en una vella administració de partit majoritari quasi únic. Davant l'opció política independentista/sobiranista, corren el risc de fer una estructura comunicativa de tipus estatalista-totalitari si mermen la pluralitat informativa".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH