Espanya, Àustria, Itàlia i Hongria impulsen una resolució per reforçar el paper de les víctimes del terrorisme 
 

|

SOTSSECRETARI MINISTERI INTERIOR

 El sotssecretari del Ministeri de l'Interior, Luis Aguilera, i la directora general de Suport a Víctimes del Terrorisme, Sonia Ramos, participen en el 22º període de sessions de la Comissió de Prevenció del Delicte i Justícia Penal, organitzat per l'Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (ONUDD), que se celebra a Viena (Àustria) del 22 al 26 d'abril.

Luis Aguilera ha pronunciat un discurs en la sessió inaugural en el qual ha transmès a tots els Estats membres reunits en aquest fòrum mundial el compromís ferm en la lluita contra el terrorisme i el suport i reconeixement de la memòria i del paper de les seves víctimes en la societat civil.

En aquesta sessió, el sotssecretari del Ministeri de l'Interior ha expressat el reconeixement d'Espanya a la labor que està desenvolupant ONUDD en l'enfortiment de la capacitat jurídica i tècnica dels Estats membres per facilitar la ratificació de les convencions internacionals en matèria de lluita contra el terrorisme.
Luis Aguilera ha assenyalat que, en el marc de l'Estratègia Global de Nacions Unides contra el terrorisme, els Estats membres han assumit la responsabilitat de considerar l'adopció sense demora dels convenis i protocols internacionals existents en la lluita contra el terrorisme i d'aplicar-los, així com "di fer tot el possible per arribar a un acord sobre un conveni general en l'àmbit del terrorisme internacional".
En aquest sentit, el sotssecretari del Ministeri de l'Interior ha destacat la necessitat de promoure i donar protecció als drets de les víctimes del terrorisme "ja que resulta de primordial importància posat que recentment els esforços internacionals dedicats a la prevenció i eradicació de les activitats terroristes han atribuït a les seves víctimes el paper que els correspon".
Per a això, Luis Aguilera ha explicat als representants dels Estats membres que Espanya, Itàlia, Hongria i el país amfitrió, Àustria, han presentat un projecte de resolució per ratificar i aplicar instruments internacionals sobre prevenció i lluita contra el terrorisme amb la finalitat de recolzar i reforçar el paper de les seves víctimes en el procediment penal i en els sistemes nacionals d'indemnització i assistència.
A més, ha recordat que "Espanya comparteix, per desgràcia, amb altres Estats membres els patiments derivats dels efectes devastadors del terrorisme. Això ha permès desenvolupar un sistema de reparació integral a les víctimes del terrorisme que s'ha anat completant amb mesures destinades a evitar una victimització secundària en els procediments penals i un reconeixement de la memòria i del paper de les víctimes en la societat civil".
En aquest context, el sotssecretari del Ministeri de l'Interior no ha volgut oblidar que l'Informe sobre Principis de Protecció dels Drets Humans de les Víctimes del Terrorisme presentat al juny de 2012 pel relator especial del Consell de Drets Humans de Nacions Unides, Ben Emmerson, assenyala que legislació espanyola constitueix un model per al reconeixement dels drets de les víctimes del terrorisme, ja que estableix un marc normatiu integral de compensació, assistència, suport i reconeixement.
Luis Aguilera ha conclòs afirmant que "Espanya pot dir avui amb orgull que el compromís ferm en la lluita contra el terrorisme no ha fet sinó reafirmar les sòlides conviccions democràtiques de la societat espanyola. La generositat i el sacrifici de les víctimes del terrorisme constitueix un exemple per tots nosaltres".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH