Pegasus, l'helicòpter de la DGT, detecta cinc vegades més infractors que els radars terrestres en l'última campanya

|

DGT

La Direcció general de trànsit (DGT) ha posat a prova l'eficàcia de la seva última incorporació, l'helicòpter-radar Pegasus, en l'última campanya de conscienciació sobre la velocitat, duta a terme entre els dies 8 i 14 d'abril, i el resultat és que l'helicòpter, en 24 hores de vol, ha detectat en proporció fins a cinc vegades més infractors que els radars en carretera.

Així, un 16 per cent dels 522 vehicles controlats per Pegasus van ser sancionats per superar els límits de velocitat, mentre que aquesta proporció es redueix fins al 3,49 per cent en el cas dels radars en carretera, encara que també cal tenir en compte que el nombre de vehicles controlats des del sòl ha estat molt superior.

En total, en la setmana que ha durat la compaña, els agents de l'Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil han controlat a 955.659 vehicles, dels quals, 33.328, un 3,49 per cent, circulaven a una velocitat superior a la permesa. La vigilància de la velocitat s'ha realçat sobretot en les carreteres secundàries, on s'han controlat sis de cada 10 vehicles (61,3 per cent).

Pegasus va realitzar 24 hores de vol per carreteres convencionals durant la campanya, en les quals va controlar a 522 vehicles seleccionats per l'operador del radar des de l'helicòpter després d'una primera valoració visual. D'ells, 88 van resultar sancionats després de comprovar després de diversos mesuraments que superaven el límit de velocitat establert per al tram de carretera pel qual circulaven.

Per tipus de via, en carreteres convencionals es van controlar 585.540 vehicles, dels quals es van multar a 21.933 (el 3,75% dels vigilats), mentre que en vies ràpides (autovies i autopistes) es van controlar 370.119 vehicles, dels quals es van sancionar a 11.395 (el 3,1%). En el cas de les vies convencionals, més de la meitat dels conductors van rebre la multa en la pròpia carretera, segons ha indicat la DGT.

Entre els multats en la campanya, la DGT ha destacat el cas d'un motorista captat per un radar a La Rioja, circulant a 206 km/h per la carretera N-111 on la velocitat màxima permesa és de 100km/h. Segons ha explicat Tràfic, aquest tipus d'excessos de velocitat estan considerats com a delictes en el Codi Penal, en superar en vuitanta quilòmetres per hora els límits permesos en aquesta carretera.

Per aquest delicte, en aplicació de l'article 379 del Codi Penal, el motorista podria ser condemnat a una pena de presó de tres a sis mesos o a la de multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de trenta a noranta dies, i, en qualsevol cas, a la de privació del dret a conduir vehicles a motor per un temps d'entre un i quatre anys.

La resta d'excessos de velocitat no considerats delicte estan considerats com a infraccions greus o molt greus per la Llei de Seguretat Vial i castigats amb multes d'entre 100 i 600 euros, així com la pèrdua d'entre dos i sis punts del permís de conduir.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH