La Lliga Anticorrupció insta al Jutge Castro a investigar els negocis d'Urdangarín i l'amo d'Intereconomía

|

JULIO ARIZA

La Lliga Anticorrupció s'ha dirigit mitjançant un escrit al Jutge Castro que instrueix el Cas Noos en el qual li ha instat a investigar els negocis que van mantenir l'amo de la cadena Intereconomía, Julio Ariza i el Duc de Palma, i a determinar si en els mateixos va haver-hi una relació fraudulenta o corrupta, i si Intereconomía es va beneficiar de concessions administratives de publicitat institucional per aquesta relació. Des de la Lliga recorden que d'acord a les lleis espanyoles vigents, el delicte de corrupció és imputable tant a qui corromp, com a qui es deixa corrompre.

Carlos García Revenga va presentar a Urdangarín a Julio Ariza

Segons consta en les actuacions a la declaració de Carlos García Revenga davant el Jutge Castro, i segons assenyala la Lliga Anticorrupció en el seu escrit, est va dur a terme la intermediació perquè Iñaki Urdangarín es reunís amb Julio Ariza i tots dos determinessin els mitjans perquè l'amo d'Intereconomía "ajudés" al Duc de Palma a promocionar l'Institut Noos. Des de la Lliga Anticorrupció assenyalen que Carlos García Revenga i Julio Ariza tenen una manifesta relació d'amistat i que aquest no només va proporcionar a Ariza la reunió amb Iñaki Urdangarín sinó que també va ser el mediador perquè Ariza fos rebut pel Rei en Sarsuela.

La secretària d'Urdangarín és la germana del director d'Intereconomía TV
Un altre dels elements que des de la Lliga Anticorrupció posen en coneixement del jutge és que la secretària d'Iñaki Urdangarín, Julita Cuquerella és presentada per Julio Ariza al Duc. De fet, Julita Cuquerella, és la germana de Marcial Cuquerella, en aquells moments director d'Intereconomía TV i una de les persones de confiança de Julio Ariza, i actualment director de projectes audiovisuals i de noves tecnologies.
Augment de les operacions de publicitat d'Intereconomía a Balears i Comunitat Valenciana
Segons assenyala la Lliga Anticorrupció en el seu escrit és a partir d'aquesta entrevista entre Ariza i Urdangarín patrocinada per García Revenga quan des d'Intereconomía comencen a publicitarse les activitats de l'Institut Noos, al mateix temps que és a partir d'aquí quan s'observa un important augment de la publicitat institucional que el grup obté tant de la Comunitat Autònoma de Balears com de la Comunitat Valenciana, comunitats ambdues en les quals es desenvolupa la major part de l'activitat de l'Institut Noos. Des de la Lliga Anticorrupció assenyalen que resulta incomprensible des del punt de vista econòmic i sospitós des del punt de vista de l'anàlisi del cas, que un mitjà que en aquell moment tenia escassa cobertura a Balears i la Comunitat València tingués més publicitat contractada que mitjans regionals amb implantació des de fa dècades, i que aquest augment sorprenent es donés a partir d'iniciar aquesta relació entre tots dos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH