A què juga Presidència de la Generalitat?

|

jornades aigües 2

Catalunyapress.- Presidència de la Generalitat patrocina en Andalucia un esdeveniment en el qual es promou que l'aigua sigui pública i en contra de la seva privatizacció a a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Mentre a Catalunya fa tot el contrari com s'ha pogut veure davant el concurs de privatització d ATLL i la seva posterior abjudicación a ACCIONA, en un polèmic concurs que es troba ara mateix derimiendo en els Tribunals catalans.
 

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament depèn directament de Presidència de la Generalitaty té com a objectiu principal ser "un instrument del Govern i la ciutadania de Catalunya per sumar-se a la comunitat internacional en el compromís per construir un món més just i solidari, treballant per garantir els drets fonamentals de les persones i els pobles al voltant del món". Potser per això el proximo 22 d'abril a Sevilla es troba entre els organismes organitzadors d'unes jornades que sota el títol "Dret humà a l'aigua i societat civil" defensen que "els serveis bàsics d'aigua potable i sanejament constitueixen un Dret Humà reconegut per les Nacions Unides i que malgrat tot se segueixen privantizando a Andalusia i en la resta de l'estat". Per aquest motiu aquesta data "decenes d'associacions de tots els ambitos i sindicats es reunan a Sevilla per respondre a la pressió privatizadora de serveis de l'aigua".

El passat 8 d'abril la pròpia Generalitat vaig pressentir dilluns un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava la concessió d'ATLL a Acciona, despues que Agbar portarà als tribunals el concurs públic.

El 27 de març el Tribunal Superior de Justícia va ratificar la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals que anul·lava l'adjudicació del servei a Acciona. Concretament, va rebutjar la mesura cautelar que reclamava la Generalitat i la mateixa Acciona de deixar en suspens la decisió de l'òrgan administratiu fins que es resolgués el fons de la qüestió.
La Generalitat va presentar un altre recurs el gener passat contra l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), que va anul·lar per irregular l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona. A través d'aquest recurs contenciós administratiu, el govern va demanar a l'alt tribunal que suspengui de forma cautelar la resolució de l'OARCC, òrgan que depèn de la pròpia Generalitat. El recurs resulta insòlit que el govern ho va presentar contra la decisió d'un òrgan adscrit al seu Departament de la Presidència.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH