A finals d'abril nova convocatòria d'Envolta el Congrés dels Diputats

|

25S ENVOLTA EL CONGRÉS

La Policia ha enviat una circular a sucursals bancàries en el centre de Madrid en la qual adverteixen que "grups antisistema" han convocat mobilitzacions els propers 24 i 25 d'abril, dies pels quals la plataforma En peus! ha cridat a envoltar el Congrés dels Diputats.

"Sembla ser que existeix la possibilitat que durant els citats dies es poguessin dur a terme atacs contra les oficines bancàries i en concret contra els caixers automàtics", afirma el text.
El missatge, enviat pel Projecte Xarxa Blava de la Policia Nacional, demana a la seguretat privada d'aquestes oficines bancàries que "adoptin les mesures pertinents i es revisin les de seguretat de les sucursals -especialment les de videovigilancia- amb la finalitat de poder identificar als possibles autors materials dels atacs a les mateixes".
El portaveu del Sindicat Unificat de Policia, José María Benito, assegura que "no és normal" que es faci aquest tipus d'avisos i amb tanta antelació, encara que assenyala que existeix una "preocupació gran" en el Ministeri d'Interior respecte a la convocatòria del 25-A.
En qualsevol cas, es tractaria d'una pràctica totalment legal, segons Benito. "La seguretat privada té l'obligació de posar a la disposició de la policia el material registrat per una càmera, per exemple, si així se li requereix", recorda.
El Projecte Xarxa Blava, signatària de les circulars enviades, va ser presentat pel director general de la Policia, Ignacio Cosidó, al febrer de 2012, com un "reforç de la integració" amb la seguretat privada, un negoci en el qual es mouen unes 1.500 empreses.
En aquest marc, la Policia pugues, per exemple, "subministrar i rebre informació referida a la comunicació d'incidències i alertes de seguretat o esdeveniments especials".
Les últimes convocatòries al costat del Congrés van acabar amb càrregues policials i alguns atacs a sucursals bancàries en el centre de Madrid. No obstant això, la plataforma En peus! assegura que el seu "caràcter original per descomptat és pacífic".
"No hauria d'haver-hi cap raó perquè no ho sigui, però advertim que no estem disposats a tolerar agressions en el legítim exercici de la defensa dels nostres drets fonamentals, per la qual cosa en ella s'anima a exercir la legítima defensa quan sigui necessari", matisa la plataforma en el document Estratègia i tàctica del 25-A.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH