CaixaBank culmina en vuit mesos la integració de Banca Cívica

|

caixa civica

 
CaixaBank ha culminat amb èxit, en poc més de vuit mesos, la integració tecnològica i operativa de Banca Cívica. El procés va concloure ahir amb la integració de la plataforma tecnològica de Caja de Burgos, que s'ha desenvolupat sense incidents. Des que el passat 3 d'agost es va inscriure la fusió amb Banca Cívica en el Registre Mercantil, CaixaBank ha integrat totes les plataformes tecnològiques de manera esglaonada: al mes d'octubre es va integrar Caja Navarra, al desembre es va completar el procés en Cajasol i Caja de Guadalajara, al març es va realitzar en CajaCanarias i, ara, a l'abril, finalitza amb la integració de Caja de Burgos. Tot el procés s'ha realitzat en un temps rècord, fruit de la professionalitat de l'equip que ha gestionat tot el projecte.
 

Després de les integracions tecnològiques i operatives de les caixes, l'entitat presidida per Isidre Fainé i dirigida per Joan Maria Nin, ha estès el seu catàleg de productes i serveis a tots els clients de l'antiga Banca Cívica i ha posat a la seva disposició una xarxa de més de 6.000 oficines i més de 10.000 caixers automàtics amb les més completes funcionalitats. CaixaBank lidera a Espanya, a més, el servei de banca en línia a través de Línia Oberta, amb més de 8,6 milions de clients, i el servei de banca mòbil CaixaMòbil, amb 3 milions d'usuaris a Espanya i més de 5 milions de descàrregues d'aplicacions financeres.

El procés d'integració de l'operativa diària de tots els clients de Banca Cívica s'ha realitzat amb la finalitat de garantir el millor servei al client. Els comptes corrents i les llibretes d'estalvi dels clients de les antigues caixes han canviat de numeració, però aquesta adaptació no ha afectat els rebuts domiciliats, ni les transferències, ni als abonaments rebuts. Per tant, no ha estat necessari que el client realitzi cap gestió. Els crèdits i hipoteques contractats mantindran igualment les condicions pactades.

Les xifres de la integració de Banca Cívica

En total, CaixaBank ha adaptat 1.710 caixers, ha migrat 1.860.455 targetes vigents i ha distribuït 1.702.694 noves targetes als clients. Així mateix, tot el procés ha suposat la integració de prop de 2,5 milions de contractes, sense que els clients s'hagin vist afectats en cap moment, així com de 32.489 comerços operatius i s'han donat d'alta prop de 32.000 nous terminals.

En el cas concret de la integració de Caja de Burgos, que ha tingut lloc entre divendres i dissabte, s'han executat més de 300 processos amb la transmissió d'un total d'uns 18 Terabytes d'informació per realitzar la migració completa del sistema i les adaptacions informàtiques necessàries. A més, s'han realitzat un total de 5 simulacions de traspàs d'operatives a CaixaBank: en totes elles el procés va passar controls de certificació de qualitat i de protecció .

Més servei i atenció per al client

Fruit de la integració, CaixaBank també ha ampliat l'horari de les oficines que procedien de les diferents caixes que conformaven Banca Cívica per oferir un major servei als seus clients.

Per això, totes les oficines estaran obertes de dilluns a divendres de 8.15 a 14 hores i els dijous, a més, s'obrirà a la tarda de 16.30 a 19.45 hores entre els mesos d'octubre a abril

Entitat líder del mercat espanyol

CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat líder del mercat espanyol, amb més de 13 milions de clients, la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya-més de 6.000-, i uns actius de 370.000 milions d'euros. L'entitat es conforma com un grup financer integrat - amb negoci bancari, activitat asseguradora i inversions en bancs internacionals-, amb una ferma aposta pel creixement, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional, gràcies a la seva provada experiència en inversions en el sector bancari i la prudència que el caracteritza.

L'eix de referència per tota l'organització són els valors sobre els quals se sustenta el seu model de gestió, lideratge, confiança i compromís social, que cobren una dimensió encara més gran en les actuals circumstàncies. La implicació de CaixaBank amb les necessitats de la societat en què desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris i diferencials, cobra una dimensió més gran en les actuals circumstàncies.

En aquest sentit, l'Obra Social "la Caixa" manté el 2013, per sisè any consecutiu, un pressupost de 500 milions d'euros. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a les necessitats més emergents en l'actual conjuntura, concentra la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col ? lectius amb dificultats, l'envelliment actiu i saludable de les persones grans i l'atenció a les persones amb malalties avançades són, en aquests moments, les quatre línies de treball prioritàries.

A més d'aquestes, l'entitat impulsa altres projectes dirigits a cobrir diferents carències socials: la prevenció del consum de drogues, l'accés a l'habitatge, el valor positiu de la diversitat i la interculturalitat presents en la nostra societat actual, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. El suport a l'educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura completen els objectius essencials de l'Obra Social "la Caixa".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH