TS rebutja el recurs de Julián Muñoz a la sentència que ho va condemnar al costat de Roca per perjudici a Marbella

|

Julián Muñoz

El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs presentat per l'exalcalde de Marbella (Màlaga) Julián Muñoz contra la sentència de la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes que ho va condemnar, juntament amb el qual anés gerent de la societat municipal Planejaments 2000 Juan Antonio Roca i altres dues persones a pagar com a responsables comptables 341.392 euros més interessos, pel perjudici ocasionat a les arques municipals.

La sentència recorreguda, de 2011, va modificar en part una anterior, de novembre de 2009, en la qual es van detectar despeses injustificades, com 7.530 euros en restaurants, allotjament en un hotel de Madrid per 940 euros i desplaçaments per valor de 3.099 euros, tots ells per part de Roca, qui va percebre 222.900 euros de "gratificacions extraordinàries" sense que consti acord o resolució "que justifiqui l'abonament de l'esmentat import".

L'abast comptable es va concretar en aquest moment en 301.897 euros, quantitat que, al costat dels interessos fixats llavors en 122.161 euros, havien d'abonar Muñoz, Roca i altres dues persones, en ser declarades responsables comptables directes d'aquest abast.

Aquesta resolució de 2009 va ser recorreguda en apel·lació pel fiscal i l'Ajuntament de Marbella i la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes va estimar aquests recursos, considerant que també s'havia produït abast en els pagaments realitzats per Planejaments 2000 --relacionada amb temes urbanístics-- al lletrat José María del Niu, per import de 3.485 euros per treballs realitzats per a aquesta societat; així com a una arquitecta per import de 36.000 euros.

Enfront d'aquesta segona sentència, el lletrat de Muñoz va presentar un recurs de cassació i ara el Suprem declara no pertocar al mateix, en considerar que no pot prosperar cap dels cinc motius al·legats per aquesta representació, entre ells la prescripció, respecte al que l'alt Tribunal entén que va ser necessàriament conegut l'inici del procés de fiscalització municipal, més sent membre de l'Ajuntament.

Així mateix, Muñoz també va al·legar que va haver-hi un "injustificat" canvi de criteri a la Sala de Justícia posat que hi havia altres sentències dictades sobre la insuficiència o no dels treballs pagats a Del Nido, però el Suprem no aprecia aquest injustificat canvi "que s'addueix per sostenir les vulneracions que en tals motius es denuncien". Afegeix que el material probatori considerat va ser diferent.

La sentència té el vot particular de dos dels cinc magistrats, discrepant dels apartats en els quals se sosté que el procediment de fiscalització interromp, sense necessitat notificar-ho a l'interessat, el termini de prescripció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH