Acciona presenta un ERO que podria afectar a 255 empleats de la seva divisió d'energia

|

Acciona

 Acciona ha comunicat als representants sindicals un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a la seva divisió d'energia -que empra a 1.700 persones- i que el grup té previst presentar davant la Direcció general d'Ocupació dimecres que ve.

Fonts del grup han justificat la mesura per raons organitzatives i productives a fi de reestructurar les operacions d'Acciona Energia a les necessitats de negoci actual.

A l'espera que es presenti el nombre de treballadors afectats, els sindicats asseguren que l'expedient podria incloure un percentatge d'entre el 10 i el 15% de la plantilla, uns 255 empleats.

Des d'Acciona han insistit que el grup intentarà minimitzar el nombre d'acomiadaments i que entre les mesures que es contemplen destaca la suspensió temporal d'ocupació, la congelació salarial, la mobilitat dels treballadors o canvis de torns, d'horaris i de funcions.

L'expedient, que ha estat avançat pel diari Cinc Dies, es produeix en un context marcat per les dificultats de finançament i el seu impacte en el ritme de creixement així com pels recents canvis regulatoris anunciats per l'Executiu.

Una vegada que es presenti l'expedient davant les autoritats laborals competents i es constitueixi la taula negociadora, s'obrirà un període d'un mes per abordar l'ajust de plantilla, que podria fer-se efectiu a mitjan maig.

En la presentació dels resultats de 2012, l'empresa ja va apuntar que anava a engegar un pla per adaptar el negoci energètic als canvis regulatoris aprovats pel Govern.

Les línies del pla assenyalen desinversions entre 500 i 1.000 milions; reducció de costos entre 35 i 40 milions, menors inversions en el negoci energètic (entre 550 i 630 milions en el període 2013-2014) i retallades en dividend i remuneracions del consell.

L'empresa va xifrar entre 160 i 170 milions d'euros l'impacte anual abans d'impostos dels últims canvis regulatoris: major impost a la generació, cànon a la hidràulica i canvis en el sistema de retribució de les renovables.

A tancament de 2012, Acciona Energia tenia 8.437 megavats (MW) instal·lats, dels quals un 84 % són eòlics, un 11 % hidroelèctrics i la resta corresponents a instal·lacions solars (termoelèctrica, fotovoltaica i tèrmica), de biomassa i cogeneració.

El 70% de la potència es troba a Espanya, i la resta en l'àmbit internacional, distribuïda en tretze països (Estats Units, Canadà, Mèxic, Portugal, Alemanya, Itàlia, Grècia, Hongria, Polònia, Croàcia, Austràlia, Índia i Corea del Sud).

En 2012, els ingressos de la divisió d'Energia van ascendir a 2.107 milions d'euros, un 27,7 % més.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH