Alerten que els directors escolars podran escollir al 50% de professors i avaluar-los

|

Professora

El sindicat USTEC-STEs ha alertat aquest divendres que el Govern planeja que el 50% dels llocs de treballs dels centres públics catalans podran ser triats per l'adreça de l'escola i avaluats en una comissió, si s'aprova la quarta versió de l'esborrany del decret de provisions de plantilles de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat.

En roda de premsa, la portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, i David Còrdova, membre del secretariat nacional del sindicat, han fet públic aquest document que desplega la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i detalla que l'adreça "intervé en la definició dels requisits específics exigits per ocupar determinats llocs de treball de la plantilla docent", d'acord amb el projecte educatiu del centre.

Aquests requisits, proposats per l'adreça, poden ser addicionals, d'experiència del professor, de titulació o de "capacitació professional del docent", i poden proposar característiques de funcions individualitzades del perfil específic dels llocs de treball d'especial responsabilitat, reservats a l'equip directiu, segons el text.

Segons ha explicat Cañadell, s'establirà a més una "avaluació del compliment del lloc de treball" a través d'una comissió, formada per un inspector, l'adreça i professionals que, sota criteris encara per determinar, controlarà si els docents encaixen en el perfil i s'estudiarà la seva competència com a professor.

L'assignació "a dit" afectarà, segons la portaveu, a tot el personal interí, als funcionaris sense plaça fixa i fins i tot als permanents, a els qui, després d'aquesta avaluació, poden resituar en un centre de la mateixa zona escolar o adscriure-li tasques sense docència.

Concretament, USTEC-STEs ha apuntat que la borsa d'interins deixarà d'estar regida per criteris d'antiguitat com fins ara, per la qual cosa "pot deixar sense treball a interins que porten 20 anys treballant", ha significat Cañadell.

Segons l'esborrany, el director del centre podrà seleccionar també al personal interí docent per cobrir substitucions temporals que reuneixi "els criteris de major mèrit i capacitat i s'adecue millor a les peculiaritats del centre".

"DESMANTELLAR EL MODEL DEMOCRÀTIC"

Cañadell ha titllat l'esborrany d'un "intent de jerarquitzar les relacions dins dels centres i de controlar al professorat", a més desmantellar un model democràtic d'escola pública, desregularizar l'assignació de llocs de treball, introduir l'arbitrarietat en la selecció de la plantilla, i no consolidar els equips, entre altres crítiques.

Per això, ha demanat a la Conselleria la retirada del decret i ha criticat que el document s'ha gestat durant mig any en la Junta de Directors "en el més absolut secret i totalment al marge dels sindicats".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH