L'Executiu estudia retornar a funcionaris parteix de l'extra suprimida

|

Sense títol

El Gobierno està estudiant la devolució dels dies reportats de la paga extra de Nadal que va suprimir en 2012 després dels procediments judicials que adverteixen que una norma no pot aplicar-se amb caràcter retroactiu i les opinions que, en el mateix sentit, ha expressat la Defensora del Poble, Soledad Becerril, segons han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri d'Hisenda.

El president de CSI-F, Miguel Borra, ha assegurat que el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, li ha reconegut durant una trobada mantinguda aquest divendres que el Govern haurà d'abonar presumiblement a funcionaris i personal laboral els dies reportats de la paga extra suprimida.

En declaracions a la premsa, Borra ha recordat que el decret que va suprimir la paga extra es va aprovar a mitjan juliol, si bé la paga de Nadal havia començat a reportar-se, en el cas dels funcionaris, des de l'1 de juny, per la qual cosa els dies de paga que podrien recuperar-se són 44. En el cas del personal laboral, es podrien recuperar entre 14 i 44 dies de paga, depenent de l'organisme al que estiguin adscrits.

Així mateix, Borra ha destacat que les pagues extraordinàries dels empleats públics corresponents a aquest exercici estan garantides perquè el Govern no té intenció de suprimir cap en el paquet de mesures de reforma que anunciarà el proper dia 26.

En un comunicat, Hacienda ha confirmat que aquest any es cobraran les dues pagues i ha indicat que s'obrirà, en el seu moment, un procés de diàleg per arbitrar mesures amb vista a la recuperació de la segona paga extra suspesa en 2012.

CSI-F DEMANA GARANTIES PELS 115.000 AFECTATS PER LA REFORMA

En la trobada, CSI-F ha demanat al Ministeri garanties sobre la qualitat i l'estabilitat en l'ocupació dels "prop de 115.000 treballadors probablement afectats per la reforma, així com la qualitat i el caràcter públic dels serveis fonamentals que reben els ciutadans."

Esborra ha destacat als mitjans de comunicació que el sindicat ha traslladat al Gobierno la falta de la negociació per part dels treballadors dins de la llei, "doncs no està recollida en cap dels articles". "Han reconegut que és cert i crec que prendran bona nota de ficar la negociació col·lectiva en la normativa", ha indicat.

A més, CSI-F també ha comentat amb Beteta la seva idea de crear un registre central d'assessors, "que ha d'existir perquè hi hagi claredat i transparència en aquests llocs de treball que el sindicat pensa que haurien de ser exercits per empleats públics".

Així mateix, l'organització ha expressat al secretari d'Estat la "necessitat" que es faci un catàleg de serveis públics que no siguin externalizables. "En resum, hem estat desgranant la llei i en alguns aspectes s'han mostrat receptius", ha assenyalat Esborra.

Sobre el nou paquet de reformes que el Gobierno anunciarà el proper dia 26, el president de CSI-F ha reconegut que el sindicat "queda expectante al que s'indiqui", encara que ha avisat que l'organització "va a estar atenta que perquè no sigui el col·lectiu d'empleats públics el que torni a carregar amb aquesta situació de crisi".

Per la seva banda, Antonio Beteta ha traslladat al sindicat que la reforma de l'administració local suposarà "una professionalització de la gestió municipal, ja que s'aposta per funcionaris de carrera, seleccionats d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit i capacitat".

El secretari d'Estat ha assegurat a CSI-F que la reforma "professionalitza la gestió local i reforça els instruments de transparència en relació amb l'activitat de les entitats, racionalitza l'estructura organitzativa de l'Administració Local o afavoreix la sostenibilitat per evitar endeutaments que puguin comprometre el seu futur, entre altres aspectes".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH