Wert: Més exigència acadèmica en les beques ha millorat el rendiment

|

Wert

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha assenyalat que una major exigència acadèmica per accedir a les beques "ha provocat un efecte saludable" en els estudiants i ha indicat que "han millorat el seu rendiment".

Wert responia així en el ple del Senat a la pregunta del senador del Grup Socialista, Emilio Álvarez, sobre les noves mesures adoptades en matèries de beques i ajudes a l'estudi que, al seu judici, "no estan garantint el dret d'igualtat d'oportunitats" entre els alumnes espanyols.

En aquest sentit, el ministre ha assenyalat que en la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) "se segueixen mantenint les beques en els mateix termes en els quals estaven configurades", és a dir, "com un dret no concurrent en el qual tot aquell que compleix els requisits acadèmics i els requisits de renda i de patrimoni accedeix a la beca".

De la mateixa manera, ha indicat que si es comparen les dades de becaris del curs 2011-2012 amb el curs actual en el qual han entrat en vigor els nous requisits, "es pot comprovar que el nombre d'estudiants becaris és substancialment el mateix".

Així, ha explicat que "l'única cosa que s'ha modificat és la introducció d'uns requisits acadèmics que no són d'excel·lència, sinó de rendiment mitjà". Unes modificacions que, en la seva opinió "han provocat un efecte saludable i és que els estudiants han millorat els rendiment".

Quant a l'eliminació de les beques Sèneca, Wert ha indicat que "no suposaran una impossibilitat de mobilitat per als estudiants" ja que "hi ha component de mobilitat de les beques generals". Al seu judici, el Govern "estàs preservant l'equitat, salvant les beques generals i les ajudes a l'estudi prioritzant aquelles beques i ajudes que estan sustentades en la dificultat econòmica dels estudiants".

Durant la seva intervenció en la Cambra alta, el ministre d'Educació, també va ser preguntat per la senadora del Grup Popular, Ana María González, sobre les mesures del Govern per millorar els nivells de qualitat educativa i, especialment, la diferència entre les diferents comunitats autònomes.

En aquest sentit, Wert ha assenyalat que les diferències de rendiment educatiu i d'accés a la titulació "situen a Espanya en un posició inquietant" i ha definit també com a "inquietant" el fet que sigui el país europeu "en el qual les diferències entre regions són més pronunciades".

Segons ha indicat la LOMCE intenta solucionar aquesta situació a través "d'uns elements de senyalització i homogenización compatibles amb el desplegament de projectes educatius propis per part de les comunitats autònomes" i que, segons ha explicat "ha de conduir necessàriament a una certa convergència de resultats".

"Es tracta d'un sistema d'avaluacions, l'establiment d'itineraris més primerencs que ara i la possibilitat de dotar als centres d'una cessió d'espai per part de les autonomies, amb la finalitat de millorar la qualitat en el seu conjunt".

Sobre aquest tema ha indicat que "no es tracta que es deteriori la línia de les comunitats que tenen millors resultats, sinó que les més febles millorin la seva situació relativa".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH